Tarjoukset
Tarjouspyyntöpalvelu
Seuraa meitä Facebookissa
Taekwondo on monipuolinen liikuntalaji, joka sopii kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille ihmisille. Laji soveltuu erinomaisesti myös pelkästään kuntoilumielessä tehtävään harjoitteluun. Jokaiseen harjoitukseen kuuluu oleellisena osana sekä venyttelyä että monipuolisia kuntoa kohottavia harjoitteita. Taekwondo ravitsee kehon lisäksi myös mieltä, vahvistaa itsetuntoa ja antaa itsevarmuutta. Lajikohtaiset osuudet harjoituksistamme sisältävät runsaasti taekwondolle ominaisia potkutekniikoita ja liikeyhdistelmiä joita harjoitellaan joko ilmaan tai pehmustettuihin potkutyynyihin. Vaikka taekwondo onkin potkupainoitteinen laji harjoittelemme kattavasti myös erilaisia lyönti- ja torjuntatekniikoita. Tekniikoita harjoitellaan sekä yksittäistilanteissa että kamppailuna, jotta myös aitoihin tilanteisiin saadaan hyvät henkiset ja fyysiset valmiudet. Itsepuolustus on taekwondon ehkä kiinnostavampia ja edistyksellisimpiä osa-alueita. Se liittää lajin kaikki tekniikat yhteen ja on kaikkein käytännönläheisintä taekwondoa. Itsepuolustus jakautuu moniin eri osa-alueisiin kuten irrottautuminen, vastatekniikat, puolustautuminen maassa, puolustautuminen yllätyshyökkäystä vastaan jne. Perusteknisiä harjoituksia tehdään usein myös soveltaen itsepuolustuksen näkökulmasta. Yksi taekwondon perustavoitteista on kasvaa ihmisenä. Tähän kasvuun liittyvät olennaisesti hyvien tapojen omaksuminen, toisten ihmisten kunnioittaminen sekä yhteisten pelisääntöjen noudattaminen. TERVETULOA HARJOITUKSIIN! Harjavallan Taekwondo toivottaa uudet ja vanhat harrastajat tervetulleeksi harjoituksiimme. Aloittamiseen ei vaadita kovaa kuntoa, notkeutta tai nopeutta. Vaadimme vain toisten harrastajien kunnioittamista ja hyvää käytöstä harjoituksissa. Lajitaidot ja fysiikka kehittyvät harjoittelun myötä. Aluksi käy mikä tahansa urheilullinen asu. Mukaan voi tulla +10 vuotiaasta lähtien sukupuolesta riippumatta missä vaiheessa harjoituskautta tahansa. Tarjoamme mahdollisuuden kokeilla lajia aluksi ilmaiseksi.
Orimattilan karate on jäsenmäärältään pieni, mutta aktiivinen seura. Seurassa harjoittelee noin 50 jäsentä, joista suuri osa on junioreita. Osoituksena hyvästä yhteishengestä ja jäsenten aktiivisesta osallistumisesta kertoo muun muassa se, että seura on järjestänyt jo lähes 20 kertaa Suomen suurimmat karatekilpailut.
Harjoittelemamme tyylisuunta on Shotokan. Seurassa käy vierailevia vetäjiä myös muista karateseuroista sekä harjoittelua piristetään välillä muiden budolajien merkeissä. Seura on täysin harrastajaseura, vaikka kilpailijoitakin seurasta löytyy.
Lempäälän Shotokan on vuonna 2003 perustettu karateseura, jonka tavoitteena on tarjota harrastusmahdollisuuksia lajista kiinnostuneille. Seuramme edustaa Shotokan Karate-Do -tyylisuuntaa ja olemme Suomen Karateliiton jäsenseura.
Suomen ITF Taekwon-Do ry (SITF) on perustettu vuonna 1987. SITF:llä on 26 jäsenseuraa ja noin 1500 harrastajaa yli 40 paikkakunnalla Helsingistä Muonioon.
SITF on Valo ry:n eli Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaation kumppanuusjäsen. Lajillisina kattojärjestöinä toimivat International Taekwon-Do Federation (ITF) ja All European Taekwon-Do Federation (AETF).
SITF:n tarkoitus on auttaa Suomessa toimivia jäsenseurojaan toimimaan ITF:n sääntöjen mukaisesti ja harjoittamaan Kenraali Choi Hong Hi’n kehittämää Taekwon-Doa, Koreasta lähtöisin olevaa taistelu- ja itsepuolustuslajia.
SITF:n tarkoituksena on kehittää liikuntaharrastusta eri ikäisten ihmisten parissa ja toimia niin, että mahdollisimman moni seuran jäsen harrastaisi kunto-, kilpa- tai huippu-urheilua edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti.
Liiton toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun Reilun Pelin periaatteet. Toiminnassa pyritään edistämään sukupuolten välistä tasa-arvoa.
Hokutoryun, ”Pohjoisen tähden” -tyylisuunnan on kehittänyt Soke Auvo Niiniketo, joka on merkittävä vaikuttaja Suomen turvallisuusalojen koulutuksissa ja kansainvälisesti arvostettu kamppailukouluttaja. Tyylisuunnan japaninkielisellä nimellä halutaan osoittaa kunnioitusta ju-jutsun synnyinmaata Japania kohtaan. Hokutoryu ju-jutsu on hyväksytty kaikissa isoissa kansainvälisissä järjestöissä omaksi tyylisuunnakseen; tyylisuunnalla on oma vyöjärjestelmä, joka hyväksytään kaikkialla. Lisäksi lajin harrastajat kantavat oman tyylisuuntansa tunnusta, punaista kärjellään seisovaa kolmioita. Hokutoryu on kehitetty perinteisestä japanilaisesta ju-jutsusta länsimaiseen ajatteluun sopivaksi, kuitenkin säilyttäen ju-jutsun keskeiset periaatteet. Perustekniikoita ovat lyönnit ja potkut, heitot, lukot ja kuristukset sekä erilaiset vapautumis- ja kuljetustekniikat. Näiden lisäksi tärkeänä osana harjoitteluun kuuluvat ylemmissä vyöasteissa ottelut ja sovelletut kamppailuharjoitteet niin aseetonta kuin aseellista vastustajaa vastaan. Itsepuolustustaidon lisäksi Hokutoryu ju-jutsusta saa hyvän, monipuolisen ja haastavan kuntoiluharrastuksen. Itsepuolustus- ja kuntolajina Hokutoryu on kasvattanut suosiotaan naisten (40 % harrastajista) ja nuorten keskuudessa, ja heidän osuus harrastajista onkin nousussa. Hokutoryu ju-jutsuun on kehitetty erilliset sotilas- ja poliisi ju-jutsujärjestelmänsä, joissa on huomioitu nykyaikaisten aseiden käyttö apuvälineenä. Sotilas- ja poliisi ju-jutsua opetetaan viranomaisille useissa maissa.
Lahden karate on perustettu v. 1979. Perustajajäsenistä toiminnassa vielä mukana ovat senseit Hannu Helminen ja Tuomo Heinonen. Seuran jäsenmäärä on noin 200, josta yli puolet (130 kpl) on junioreita. Harjoittelemamme tyylisuunta on shotokan, joka on maailmalla suosituin tyylisuunta. Suomessakin shotokan tyylisuunnanseuroja löytyy usealta paikkakunnalta. Lahden karate kuuluu Suomen karateliittoon, jossa puolestaan karaten harrastajia on n. 12 000. Seuramme on myös ansainnut sinettiseuran arvon, joka myönnetään laadukkaasta ja aktiivisesta junioritoiminnasta. Seuran toiminnasta vastaa ja sitä johtaa johtokunta eli hallitus. Lahden karaten hallitukseen kuuluu 10 jäsentä. Seuran toiminta on puhtaasti harrastajapainotteista, mutta seurastamme löytyy myös kansainvälisesti menestyneitä kilpailijoita. Seuran karateopetuksesta vastaa valmennusvaliokunta. Opetus sekä valmennus ovat kansallista huipputasoa seurassamme. Karate kuuluu budolajeihin, mikä tarkoittaa, että kyseessä ei ole pelkkä urheilulaji. Henkisen puolen kehittämisellä on karatessa tärkeä merkitys. Lajia luonnehtii tiukka budoetiketti, mikä ilmenee hyvinä tapoina, harjoitusvastustajan kunnioittamisena ja vyöarvojen hierarkiana. Nämä ovat osa vanhaa perinnettä, josta pidämme edelleen tiukasti kiinni. Salilla vallitsee kova kuri, mutta silti karaten harrastaminen ei ole pelkästään tiukkailmeistä treenaamista. Hyvä henki ja toisten tasa-arvoinen kunnioittaminen kannustavat ja antavat kaikille mahdollisuuden kehittyä karatessa niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Vyön värin tummuessa ja harjoitusvuosien karttuessa oppilaista tulee opettajia, ja näin taataan toiminnan jatkuvuus.
www.facebook.com/LahdenKarate