Tarjoukset
Tarjouspyyntöpalvelu
Seuraa meitä Facebookissa
Yhdistyksemme toimii kuvataideharrastajien yhdyssiteenä Iitissä. Se on perustettu 1981 (rekisteröinti), rekisteröimättömänä se toimi vuodesta 1977. Järjestämme retkiä, tapahtumia, tilaisuuksia, koulutusta, näyttelyitä ja varainhankintaa. Vuosittain pidämme tietenkin yhdistyksen vuosikokouksen ja vuosinäyttelyn. Jäseneksi pääsee jäsenmaksun maksamalla ja antamalla tietonsa sihteerille tai puheenjohtajalle.
Uudenmaan Kuvataidejärjestöt ry on Etelä-Suomen läänissä toimivien taiteilijajärjestöjen ja taideyhdistysten keskusjärjestö, jonka tavoitteena on edistää kuvataiteiden asemaa ja toimia jäseniensä yhdyssiteenä. Tavoitteensa toteuttamiseksi UKJ järjestää näyttelyitä, tiedottaa ja antaa lausuntoja kuvataiteista, järjestää kuvataiteilijoita koskettavista ja hyödyttävistä aiheista kuvataidepäiväseminaareja ja luentoja sekä toimii yhteistyössä jäsenjärjestöjensä kautta taidehallinnon elimien ja kunnallisten kulttuuritointen kanssa.
UKJ on perustettu vuonna 1984, jolloin sen nimenä oli Uudenmaan Kuvataidejärjestöjen neuvottelukunta. Vuonna 1994 yhdistys haki nimenmuutosta ja nykyinen nimi, Uudenmaan Kuvataidejärjestöt ry – Nylands Bildkonstföreningar rf
Museon näyttely- ja taidevalistustoiminta keskittyy 1900-luvun suomalaiseen, etenkin kaakkois-suomalaiseen kuvataiteeseen. Vuosittain järjestetään kokoelmateosten näyttelyjä ja noin kymmenen vaihtuvaa näyttelyä sekä esitelmäsarjoja kuvataiteesta ja arkkitehtuurista.
Teoksia on yli 1400. Valtakunnallisesti merkittävä on Sihtolan Imatra-kokoelma, johon teokset ovat päätyneet Jalo Sihtolan lahjoittamina ja myyminä sekä Ester ja Jalo Sihtolan taidesäätiön ja yksityisten henkilöiden lahjoittamina.
Taidemuseon kokoelmissa on teoksia mm. Akseli Gallén-Kallelalta ja Hugo Simbergiltä sekä seuraavilta 1900-luvun alkupuolen tekijöiltä: Magnus Enckell, Verner Thomé, A. W. Finch, Yrjö Ollila, Mikko Oinonen, Tyko Sallinen, Juho Mäkelä, Eero Nelimarkka, Väinö Kamppuri, Uuno Alanko ja Wäinö Aaltonen.
Taidemuseo sijaitsee arkkitehti Arto Sipisen suunnittelemassa Kulttuuritalo Virrassa.
Imatran kaupunginmuseo on kulttuurihistoriallinen museo, jonka toiminnallinen alue on Imatran kaupunki.
Imatran kaupunginmuseo säilyttää, tallentaa, esittelee ja tutkii Imatran kaupungin ja luovutetun Jääsken kihlakunnan alueen aineellista ja henkistä kulttuuriperintöä. Kaupunginmuseo toimii Kulttuuritalo Virrassa, jossa sijaitsevat museon toimisto ja näyttelytilat. Museon näyttely- ja kokoelmatoiminnan painopisteet ovat Imatran alueen teollistumisessa ja sen aiheuttamissa vaikutuksissa sekä Ylä-Vuoksen alueen matkailuhistoriassa.
Imatran kaupunginmuseon näyttelytilat ja toimisto sijaitsevat Kulttuuritalo Virran 1. kerroksessa, käynti pääkirjaston ala-aulasta.
Rauman Taideyhdistys perustettiin vuonna 1962 edistämään kuvataidetta Raumalla.
Yhdistyksen jäsenten keskuudessa syntyi ajatus taidemuseon perustamisesta. Vuoden 1969 vuosikokouksessa taidemaalari Alpo Sarava teki asiasta aloitteen ja ehdotti museon sijoittamista Vanhassa Raumassa sijaitsevan kotitalonsa Pinnalan rakennuksiin.
Päämäärän toteuttamiseksi perustettiin Rauman taidemuseon Säätiö, jonka osapuolia ovat Rauman Taideyhdistys ja Rauman kaupunki. Pinnalan talo pihapiireineen siirtyi säätiön omistukseen heinäkuussa 1969.
Museo avattiin joulukuussa 1970 Rauman Taiteilijaseuran 25-vuotisnäyttelyllä. Seuraavana keväänä tehtiin talletussopimus Ateneumin Taidemuseon kanssa. Raumalle saatiin 18 suomalaista 1800-luvun taideteosta. Vuonna 1974 Rauman taidemuseo hyväksyttiin Suomen Museoliitto ry:n jäseneksi.
Museon hallinnosta vastaa Rauman taidemuseon Säätiö, jonka tarkoituksena on edistää kuvataidetta sekä taiteen harrastukseen liittyvää kulttuuritoimintaa Rauman seudulla. Säätiö omistaa Vanhassa Raumassa sijaitsevan Pinnalan kiinteistön ja ylläpitää siinä taidemuseota, järjestää taidenäyttelyitä ja muita kulttuuritilaisuuksia. Säätiön hallituksen ja valtuuskunnan jäsenistö on muodostettu Rauman Taideyhdistyksen sekä Rauman kaupungin edustajista.
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kuvataiteiden harrastusta ja kehittää erilaisten teknillisten apuvälineiden käyttöä kuvien luomisessa sekä koota kuvataiteilijat ja taiteellisten kuvausten harrastajat yhteiseen toimintaan Suomessa.
Kuvataiteilijat (erilaisia tekniikoita) ja valokuvaajat saavat kuviaan esille www-sivuillamme ja näyttelyissämme ja yhdistys järjestelee kursseja myös. Eri tekniikoiden kokeilevat aloittelijat saavat kursseilla tietoja. Myös edistyneempiä kursseja järjestetään välillä. Toivotaan aktiivisia jäseniä. Jäsenten keskuudesta voidaan aina välillä ottaa opettajia, mikäli puuhaihminen asiaan löytyy. Ideointikokouksia pidetään.
Suomen Taidekuvausyhdistys antaa kaikille kuvataiteen harrastajille ja tekijöille mahdollisuuden ideoida yhteistoimin ja tehdä yhdessä monenlaista. Jokainen jäsen voi saada omaa taidettaan esille ja oppia lisää erilaisilla kursseilla. Yhdistys on rekisteröity elokuussa 2001. Yhdistys liittyi facebookiin 6.5.2011 ja etsii kehittäviä aktiiveja mukaan. Tämä yhdistys on kehityskelpoinen.
Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena muun muassa on edistää musiikki-, näyttämö- ja kuvataidetoimintaa. Tarkoituksen toteuttamiseksi yhdistys järjestää kulttuurikilpailuja, musiikkijuhlia ja -leirejä sekä taidenäyttelyitä. TERVETULOA TAPAHTUMIIN!
KANSALAISOPISTOJEN LIITON KOL:N JÄSEN
Joutsan, Kangasniemen ja Toivakan kuntien alueella toimiva kansalaisopisto, joka tarjoaa mahdollisuuksia elinikäiseen itsensä kehittämiseen ja oppimiseen, sekä lisää kuntien asukkaiden viihtyvyyttä tarjoamalla mahdollisuuksia sosiaalisten kontaktien luomiseen.
Opisto tarjoaa myös taiteen perusopetusta musiikkikoulussa Joutsassa ja Toivakassa sekä taidekoulun opetusta Joutsassa, Kangasniemellä jaToivakassa lapsille, nuorille sekä aikuisille.