Tarjoukset
Tarjouspyyntöpalvelu
Seuraa meitä Facebookissa
Helsingin seudun Mielenterveysseura, tuttavallisemmin HSMS, perustettiin vuonna 1991 edistämään vapaaehtoista kansalaistoimintaa mielenterveyden alalla. Pyrimme toiminnallamme lisäämään mielenterveystietoutta sekä tukemaan ehkäisevää mielenterveystyötä ja kuntoutusta.
Palvelukoti tarjoaa asumispalveluja ja kuntoutustoimintaa mielenterveysongelmista kärsiville henkilöille.
Yhteyshenkilöt: Kirsi Koramo
Loimaalla toimii Loimaan ja sen lähikuntien mielenterveyskuntoutujien oma yhdistys, Savikki ry. Yhdistys kokoontuu Loimaan CityNuokkarilla yhteistiloissa (Asemakatu 5, 32200 Loimaa), maanantaisin ja lauantaisin klo 11.00-15.00. Näiden kerhopäiväkokoontumisten yhteydessä yhdistys pyrkii järjestämään monenlaista virkistävää toimintaa jäsentensä hyväksi. Ohjelmassa on tavallisesti ollut mm. kahvitusta, biljardia, seurapelejä, jutustelua ja ajatustenvaihtoa, ruoanlaittoa, askartelua, jumppaa ja rentoutusta, musiikkia, elokuvia, jne. Lisäksi yhdistys järjestää jäsenilleen erilaisia retkiä, matkoja ja vierailuja. Liikunnallista toimintaa Savikilla on mm. Loimaan kaupungin järjestämä monilajikerho, joka kokoontuu tiistaisin 13.30-14.30. Torstai-iltapäivisin klo 14.30-15.00 on puolestaan ohjattua vesijumppaa Loimaan Vesihovissa ja Hirvihovin kuntosali on käytettävissä torstaisin klo 13.00-15.00. Lisäksi kesäkaudella pelataan mm. petankkia. Edellisten lisäksi on Savikilla muitakin toimintamuotoja tulevaisuudessa suunnitteilla. Savikki toimii vertaistuen ja oma-aputoiminnan periaatteella ja tarjoaa alueen mielenterveys-kuntoutujille ennen kaikkea yhteisen kohtauspaikan, jonka kautta voi tutustua toisiin mielenterveyskuntoutujiin - ja löytää uusia ystäviä, saada tukea ja kannustusta, kokea yhteishenkeä! Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä Loimaalla tai sen lähikuntien alueella asuva asiasta kiinnostunut henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäsenyyden etuihin kuuluu mm. Mielenterveyden Keskusliiton julkaisema Revanssi-lehti, joka tulee yhdistyksen jäsenille ilmaiseksi neljä kertaa vuodessa. Jäsenyys tarjoaa myös mahdollisuuden osallistua MTKL:n koulutuskursseille ja erilaisiin virkistys- ja urheilutapahtumiin. Lisäksi jokainen jäsen saa oman, Mielenterveyden Keskusliiton myöntämän jäsenkortin, jonka esittämällä voi saada erilaisia alennuksia tietyistä liikkeistä ja yrityksistä. Lisäksi Savikin omilla retkillä ja matkoilla yhdistys maksaa osan kustannuksista. Jäsenmaksu on 15€/vuosi Savikki löytyy myös Facebookista. Postiosoite: Purotie 12 32210 Loimaa
Yhdistys perustettiin vuonna 1987, Keski-Suomessa toimivien kehitysvammaisten perhehoitajien toiminnan kehittämiseksi. Toiminnan hajanaisuus ja yhtenäisten, selkeiden toimintaohjeiden puute sai perhehoitajat järjestäytymään. Perhehoitoliiton avustuksella yhdistys viimein perustettiin.
Yhdistyksen tarkoituksena on toimia kehitysvamma-, vanhus- sekä mielenterveyssektoreilla työskentelevien perhehoitajien ja perhehoidossa asuvien henkilöiden edunvalvojana, vertaistuen tarjoajana ja jäsentensä koulutus- ja virkistystoiminnan edistäjänä.
Toiminta-alue:
Lappi, Kemijärvi, Pelkosenniemi, Salla, Savukoski
Kuvaus toiminnasta:
Koulutuksia, yleisöluentoja, virkistystoimintaa, tapahtumia ja tukihenkilötoimintaa.
Toiminnan tarkoitus:
Suomen Mielenterveysseura on valtakunnallinen kansanterveys- ja kansalaisjärjestö, joka tukee kansalaisten mielenterveyttä, tarjoaa mahdollisuuden mielekkääseen vapaaehtois- ja kansalaistoimintaan, julkaisee materiaaleja ja järjestää koulutuksia ammattilaisille ja kansalaisille. Paikallisseurat rakentavat ihmisten välistä turvaa ja aktivoivat alueidensa asukkaita työhön mielenterveyden tueksi.
Keurusseudun mielenterveysseura Keurusseudun mielenterveysseura on Suomen Mielenterveysseuran paikallinen seura. Paikalliset seurat edistävät oman alueensa hyvinvointia, tekevät alueellista yhteistyötä, kehittävät ja tuottavat palveluita, kouluttavat, konsultoivat, tiedottavat ja tuottavat mielenterveysaineistoja, aktivoivat alueensa asukkaita vaikuttamaan yhteisiin asioihin ja rakentavat vapaaehtoistyöllä ihmisten välistä turvaa ja luottamusta.
Paikalliset seurat kouluttavat myös tukihenkilöitä sekä järjestävät tarpeen mukaan erilaisia ryhmiä ja toteuttavat esimerkiksi asumisen tukitoimintaa.
Suomen Mielenterveysseuran valtakunnallinen kriisipuhelin puh. 0203 445 566.
Ma - pe 9 - 06, la 15 - 06 ja su 15 - 22.
Puh 040 5133 579
www.mielenterveysseura.fi
Outokummun mielenterveysyhdistys VÄLKE RY on vuonna 1992 perustettu Outokummun kaupungin, sekä Polvijärven - ja Liperin kuntien alueella toimiva mielenterveyskuntoutujien potilasyhdistys.
Kaiken toimintamme lähtökohtina ovat tasa-arvoisuus, vertaistuki ja kokemus-potilasasiantuntemus.Olemme mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistys.
Järjestämme virkistystoimintaa ja teemaryhmiä. Tule mukaan vaikuttamaan!
Olemme paikalla auttamassa asioiden hoidossa, hakemuksien täyttämisessä, tiedon etsimisessä ja kanssamme voit keskustella ihan mistä vain. Tilamme ovat avoinna 9-15.
Tervetuloa!
Jämsän Seudun Mielenterveysseuran tehtävänä on hyvän mielenterveyden turvaaminen kaikille kansalaisille. Mielenterveys kuuluu kaikille. Se toimii pohjana kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnnille ja terveydelle. Olemme Mielenterveysseuran paikalllisosasto.
Tiedätkö että yksi viidestä nuoresta kärsii mielenterveysongelmista. Meidän toiminta-alueeseen kuuluu myös 16-22 vuoden ikäiset nuoret. Yli 22-vuotiaita ja siitä ylöspäin on jäsenrekisterissämme noin 200 henkilöä. Yhdistys on perustettu elokuussa 1983 ja osa henkilöistä on ollut siitä asti toiminnassa mukana. Olemme myös valtakunnallisesti vaikuttava yhdistys Mielenterveyden keskusliiton kautta . Tärkeää toiminnassamme on KUUNNELLA - KUNNIOITTAA - KANNUSTAA vertaistuen myötä. Toimimme täysin vapaaehtoisvoimin, emmekä ole astumassa ammattiauttajien varpaille (psykiatrit, erikoisairaanhoitajat, psykologit jne). Meillä jäsenenä oleminen ei vaadi diagnoosia terveydentilasta, emmekä me kysele henkilökohtaisia sairauksiasi tai terveydentilaa muutenkaan. Yhdistyksellämme ei ole jäsenpakkoa (silloin ei myöskään jäsenetuja). Mielenterveysasioista tiedämme paljon ja siinä voimme auttaa kokemusperäistä vertaistukea antamalla.
Mielenterveysyhdistys Mielikki ry on yhdistys mielenterveyskuntoutujille ja heidän läheisilleen.
Mielikin tarkoituksena on edistää jäsentensä henkistä hyvinvointia ja mielenterveyttä yhdistämällä ja aktivoimalla Forssassa ja lähikuntien alueella asuvia mielenterveyskuntoutujia ja heidän läheisiään, tekemällä ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä ja antamalla vertaistukea.
Mielenterveysyhdistys Mielikki ry on Mielenterveyden Keskusliiton (MTKL) paikallisyhdistys. Mielikin toiminnan mahdollistaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).
Mielikki pyrkii tukemaan ja auttamaan mielenterveyskuntoutujia ja heidän läheisiään, edistämään jäsentensä sosiaalisia taitoja ja kontakteja ja poistamaan yksinäisyyttä.
Mielenterveyden keskusliitto valvoo ja ajaa mielenterveyspotilaiden, mielenterveyskuntoutujien ja heidän läheistensä etuja yhteiskunnassa, toimii asiantuntijana heitä koskevissa kysymyksissä ja kehittää tarvittavia palveluja. Toiminnan punainen lanka on vapaaehtoisuus ja vertaistuki. Toiminnassa yhdistetään kokemusasiantuntemus ja ammatillisuus.
Meiltä saat
Voit ottaa yhteyttä s.postitse: aija.lavikainen@gmail.com Toivotamme sinut lämpimästi mukaan toimintaamme!
Mielenterveyskuntoutujien ja heidän läheisten ja omaisten tukeminen ja virkistystoiminta. Vertaistuki ja avoimuus sairauden kohtaamisessa.
Tuemme mielen hyvinvointia
Kauhajoen mielenterveysseura ry on rekisteröity vuonna 1993 ja sen toiminnasta vastaa hallitus. Päätehtävämme on ollut jo pian kahdenkymmenen vuoden ajan päivystäminen Suomen Mielenterveysseuran valtakunnallisessa kriisipuhelimessa. Järjestämme myös tilaisuuksia ja osallistumme toimintoihin, joissa tuetaan eri ikäisten mielen hyvinvointia. Teemme tärkeätä työtämme vapaaehtoisvoimin ja tarjoamme mielenkiintoisen ja haasteellisen harrastuksen hyvässä seurassamme.
Tule mukaan vapaaehtoistyöhömme tai liity muuten yhdistyksemme jäseneksi tukemaan työtämme!
Yhdistys on perustettu Jämsässä marraskuussa 2011. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää henkistä hyvinvointia, yhdistää ja aktivoida yhdistyksen kotipaikalla ja sen lähikuntien alueella asuvia mielenterveyskuntoutujia ja heidän läheisiään sekä muita asiasta kiinnostuneita, edistää jäsentensä mielenterveyttä, kehittää mielenterveyspalvelujen saatavuutta, laatua ja tasoa sekä tehdä ennalta ehkäisevää mielenterveystyötä tiiviissä yhteistyössä Jämsän kaupungin päihde- ja mielenterveyspalveluiden kanssa.
Yhdistyksen tarkoituksena on myös laaja verkostoituminen muiden yhteisöjen ja yhdistysten kanssa. Yhdistys vaikuttaa siihen, että mielenterveyspalveluja tarvitsevien erityistarpeet otetaan kunnissa huomioon palveluista päätettäessä. Yhdistyksen toiminta on avointa kaikille!
Tervetuloa ideoimaan yhdessä!
Mielikkitalo on kaikille avoin kodinomainen MATALANKYNNYKSEN KOHTAAMISPAIKKA
Merituuli on Kotkan alueella toimiva mielenterveyskuntoutujien oma järjestö, joka järjestää jäsenilleen kuntouttavaa, virkistävää, ja mielenterveyttä edistävää toimintaa sekä vertaistukea. Pyrimme hyödyntämään myös toiminnassamme mukana olevien jäsentemme kokemusasiantuntemusta.
Avoinna: Torstaisin klo 15-18, aina kuukauden ensimmäinen torstai kiinni
Oikeus mielekkääseen arkeen! Sosiaalipsykiatrista kuntoutusta vuodesta 1984 Psykiatrisen kuntoutuksen tuki ry tukee ja kehittää sosiaalipsykiatrista kuntoutustyötä Jyvässeudulla. Yhdistyksen toiminta täydentää julkisia mielenterveyspalveluja silloin kun tarvitaan asiakaslähtöisiä, kokeilevia ja organisaatioiden rajojen yli toimivia, kokonaisvaltaista kuntoutumista tukevia ratkaisuja. Yhdistyksen tavoitteena on turvata yhteistyössä muiden mielenterveystyötä tekevien ja tukevien tahojen kanssa mielenterveyskuntoutujille oikeus mielekkääseen arkeen.
Sähköposti #2: heikkikahkonen5@gmail.com Kouvolassa toimiva mielenterveysyhdistys Siput ry:n tavoitteena on ehkäistä mielenterveyskuntoutujien syrjiytymistä järjestämällä erilaista ryhmätoimintaa, retkiä, kursseja, luentotilaisuuksia sekä erilaisia tapahtumia. Toimintaamme mukaan ovat tervetulleita kaikki mielenterveyskuntoutujat heidän omaisensa sekä muut toiminnastamme kiinnostuneet. Olemme valtakunnallisen Mielenterveyden Keskusliiton (MTKL) jäsenjärjestö, joka mahdollistaa jäsenillemme hakeutumisen kursseille, leireille ym. tapahtumiin. EI HULLUMPI YHDISTYS :-)
PUUPAJAN YHTEYSTIEDOT:
Vanhatie 12, 83900 JUUKA
050 540 4397
Avoinna:
Ma, Ke pe
kl 9-14
Mielekäs ry:
Me-Pe klo 10- 15
Kulttuuripaja Lumo, Minna Wallenius: 0503513874 Kehittämispäällikkö Jouni Joensuu: 0503209638 Tukiranka ry toimii uranuurtajana kehitettäessä palveluja mielenterveyskuntoutujille Satakunnassa. Toiminnan tavoitteena on mielenterveyskuntoutujan syrjäytymisen ehkäiseminen ja sopeutuminen yhteiskuntaan tasavertaisena yksilönä. Punaisena lankana on kuntoutujalähtöisyys; jokaisen omia tavoitteita kunnioitetaan ja erilaisuus hyväksytään. Tukirangan tarjoamat palvelut tuotetaan ammattitaidolla, toiminnan seurantaa ja arviointia kehitetään sekä henkilökuntaa koulutetaan ottamaan vastaan uusia haasteita. Yhdistyksen pätevyys vastata uusiin haasteisiin kasvaa koko ajan. Hiittenhovi Osoite: Sairaalantie 14 E, 29200 Harjavalta Hiittenhovi on peruskorjattu pienkerrostaloksi entisestä Harjavallan sairaalan osastorakennuksesta. Tukiranka ry on vuokrannut kiinteistön mielenterveyskuntoutujien tuetun asumisen käyttöön. Porin Klubitalo Osoite: Vapaudenkatu 3, 28100 Pori Porin Klubitalo perustettiin vuonna 2002 ja se on aktiivinen osa satakuntalaista psykiatrista palvelujärjestelmää. Porin Klubitalo ohjaa ja tukee asiantuntevasti työpainotteisessa mielenterveyskuntoutumisessa. Klubitaloissa voit:
Porin Klubitalo on tarkoitettu työikäisille ihmisille, joilla on tai on ollut psyykkisiä sairauksia. Klubitalolle ovat tervetulleita myös neuropsykiatrisen diagnoosin omaavat henkilöt. Kulttuuripaja Lumo Osoite: Otavankatu 5, 28100 Pori Minna Wallenius p. 050 351 3874
HUILI TUPA on Kajaanin Hyvä Mieli ry:n ylläpitämä matalankynnyksen paikka syrjäytyneille ja yksinäisille. Yhdistyksen tehtävänä on lisätä ihmisten hyvinvointia ja estää syrjäytymistä. Os. Kauppakatu 27, 87100 Kajaani
Opiskelen lyhytterapeutiksi ja siiihen liittyen olen saanut oppia paljon uusia, erilaisia menetelmiä ja harjoitella niitä käytännössä myös muiden opiskelijoiden kanssa.
Vaikka opinnot ovat vielä kesken, uskaltauduin avaamaan ajanvaraukseen jo oman palvelun Lyhytterapialle. Siellä on nyt varattavissa ilmainen puolen tunnin Alkukeskustelu/kartoitus, joka toteutetaan etänä. Se ei sido mihinkään, vaan tarkoitus on keskustella ja tutkailla hyötyisikö Lyhytterapiasta ! Siinä voidaan sopia mahdollisesta jatkosta, varsinaisesta Lyhytterapiajaksosta. Otan pienen maksun terapiasta, 35 e /45 min. Lyhytterapia eroaa pidemmistä psykoterapioista tietenkin lyhyemmän keston osalta, ollen yleensä 4 - 10 tapaamiskertaa, mutta myös siinä, ettet tarvitse siihen lähetettä etkä myöskään mitään mielenterveysdiagnoosia. Riittää, että on halua ja motivaatiota itseensä tutustumiseen syvemmin ja sitä kautta elämänlaatunsa parantamiseen. Olen saanut hyvää palautetta tekemistäni harjoitusterapioista ja vaikka tapaamiskertoja on vain muutama, palautteen mukaan kaikki ovat kokeneet saaneensa lyhytterapiasta apua, jotkut jopa enemmän kuin alunperin odottivatkaan. Se on melkoisen hienoa se! Muistutan kuitenkin, että vasta harjoittelen, en ole vielä valmis lyhytterapeutti.
Terapia voidaan toteuttaa Nummelassa, Helsingissä tai etänä. Tai yhdistellä tai vuorotella etä- ja läsnätapaaminen. Tykkään myös yhdistää lyhytterapiaan pienen kehohoidon eli halutessasi voidaan tapaamiseen liittää pieni rentouttava vyöhyketerapia hoitopöydällä.
Jos tämä resonoi sinussa, aloittaminen on helppoa. Ajanvarauksesta löydät alkukartoitusajan www.kosketuksenvoima.fi/ajanvaraus. Voit olla yhteydessä myös sähköpostitse.
Helsingin toimipaikan osoite on Sturenkatu 43, 00550 HELSINKI. Etänä palvelen asiakkaita kaikkialta Suomesta.
Kotisivuilla tietoa myös muista palveluistani (vyöhyketerapia ja hieronta).
Kymenlaakson sosiaalipsykiatrinen yhdistys, TOITU Ry toimii yleishyödyllisenä, voittoa tavoittelemattomana yhteisönä, jonka tavoitteena on edistää psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia.