Tarjoukset
Tarjouspyyntöpalvelu
Seuraa meitä Facebookissa
Yhdistys kehittää ja tekee tunnetuksi kognitiivis-analyyttistä psykoterapiaa Suomessa. Yhdistys järjestää psykoterapeuttikoulutusta ja muuta KAT -koulutusta. KAT -yhdistys järjestää vuosittain KAT-kongressin, KAT-kouluttajien ja työnohjaajien jatkokoulutuspäiviä sekä muita koulutustapahtumia kognitiivis-analyyttisesta psykoterapiasta. Kognitiivis-analyyttinen psykoterapia (KAT) on alun perin lyhytkestoiseksi kehitetty, joustava ja ajallisesti rajattu, integratiivinen psykoterapiamenetelmä. Sen tavoitteena on potilaan psyykkisten oireiden ja ongelmien helpottuminen lisääntyneen itseymmärryksen ja vaihtoehtojen huomaamisen sekä uusien, joustavampien toiminta-tapojen kehittymisen myötä.
Helsingin Psykoterapiaseura on perustettu 1985. Se pyrkii edistämään psykoanalyyttiseen teoriaan pohjautuvan psykoterapian kehitystä, tutkimusta ja koulutusta maassamme.
Näitä tavoitteita seura toteuttaa järjestämällä esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, seuraamalla kansainvälistä psykoanalyyttista keskustelua sekä psykoanalyyttisen teorian tutkimusta ja kehitystä.
Seura pyrkii pitämään aktiivisesti yhteyttä sekä kansainvälisiin että kotimaisiin psykoterapeuttisiin järjestöihin ja tekemään yhteistyötä psykoterapiasta kiinnostuneiden järjestöjen kanssa. Seura järjestää opetusta ja koulutusta psykoterapiassa taloudellista etua tavoittelematta. Seuran järjestämästä koulutuksesta huolehtivat aikuis- ja lastenpsykoterapian opetustoimikunnat. Tarkempaa tietoa koulutuksista löytyy aikuis- ja lastenpsykoterapiatoimikuntia käsittelevissä kohdissa.
Olen 38-vuotias työterveyspsykologi, psykoterapeutti, kääntäjä ja psykologian, englannin ja ranskan opettaja. Olen myös erikoistumassa ilmailupsykologiaan.
Toimin tällä hetkellä työterveyshuollon psykologina, Kelan kuntoutuspsykoterapioiden parissa sekä lääketieteen ja psykologian käännösten tuottajana ulkomaisille yrityksille.
Tuotan myös koulutus- ja työnohjauspalveluita.
Perhekoti Koskela sijaitsee Kurikan Panttilassa. Kurikan keskustaan on matkaan 7 km ja Seinäjoelle 32 km.
Isäntäparina toimivat Leena ja Esa Koskela. Molemmilla on pitkä kokemus alalta. Leenalla on psykiatrian sairaanhoitajan ja psykoterapeutin koulutus. Esa on lasten ja nuorten erityisohjaaja.
Perhekodissa on seitsemän paikkaa, joista kaksi on tarkoitettu itsenäistyville nuorille.
Toinen toimipiste Jyväskylässä: Kangaskatu 1 A 2 40630 Jyväskylä
Terapiahuone Onnimanni – ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa Helsingissä opiskelijahinnoin.
Vastaanottoni on tiistaisin Töölössä osoitteessa Valhallankatu 13 C. Lisäksi voit tiedustella mahdollisuutta etäterapiaan esimerkiksi Teamsin välityksellä.
Otan terapia-asiakkaaksi vastaan pääasiassa aikuisia, mutta myös lapsia 10-vuotiaasta ylöspäin. Vanhempi ja lapsi voivat tulla myös yhdessä terapiatapaamiseen. Lisäksi voin ottaa vastaan pareja (esimerkiksi puolisot, sisarukset jne).
Ensimmäinen tutustumiskäynti on maksuton, jotta voit selvittää, olenko sopiva terapeutti juuri sinulle.
Mitä ratkaisukeskeinen lyhytterapia on?
Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on voimavarakeskeistä, asiakkaan vahvuuksiin keskittyvää ja tulevaisuuteen suuntautuvaa terapiaa. Voimavarakeskeisyydessä pyritään lisäämään toimivia asioita ihmisen elämässä. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on tavoitteellista työskentelyä, jossa terapeutti ja asiakas tekevät yhteistyötä asiakkaan valitseman teeman tai ongelman selkeyttämiseksi ja ratkaisemiseksi. Tavoitteena on vahvistaa toimivia asioita sekä etsiä konkreettisia keinoja halutun tulevaisuuden saavuttamiseksi.
Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on luottamuksellista, matalan kynnyksen keskusteluapua, johon asiakas ei tarvitse lääkärin lähetettä. Käyntikertoja on tavallisesti 3-20, mutta yksikin tapaaminen voi jo auttaa. Asiakas päättää itse tapaamiskäyntien määrän.
Kenelle ratkaisukeskeinen lyhytterapia sopii?
Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on helposti ja nopeasti saavutettavaa keskusteluapua ihan tavalliselle ihmiselle, jota elämä koettelee tavalla tai toisella. Lyhytterapia sopii erityisesti silloin, kun mieltä kuormittavat asiat eivät vaadi pitkää hoitosuhdetta. Lyhytterapiaa voidaan käyttää myös väliaikaisena keskustelutukena sopivaa psykoterapeuttia etsittäessä.
Millaisiin haasteisiin ratkaisukeskeisestä lyhytterapiasta voi saada apua ja tukea?
Mitä ratkaisukeskeinen lyhytterapia EI ole?
Ratkaisukeskeinen lyhytterapia ei ole terveyden- tai sosiaalihuollon palvelua. Tapaamisista ei tehdä kirjauksia potilas- tai asiakastietojärjestelmiin. Muistiinpanot keskusteluistamme jäävät tietosuojan säännöt huomioiden ainoastaan minun arkistoihini, josta ne hävitän asianmukaisesti asiakkuuden päätyttyä.
Lyhytterapia ei ole Kela-korvattavaa, joten asiakas maksaa itse terapiakäyntinsä.
”Tuhannen kilometrin matka alkaa yhdellä askeleella.”