Tarjoukset
Tarjouspyyntöpalvelu
Seuraa meitä Facebookissa
Museon näyttely- ja taidevalistustoiminta keskittyy 1900-luvun suomalaiseen, etenkin kaakkois-suomalaiseen kuvataiteeseen. Vuosittain järjestetään kokoelmateosten näyttelyjä ja noin kymmenen vaihtuvaa näyttelyä sekä esitelmäsarjoja kuvataiteesta ja arkkitehtuurista.
Teoksia on yli 1400. Valtakunnallisesti merkittävä on Sihtolan Imatra-kokoelma, johon teokset ovat päätyneet Jalo Sihtolan lahjoittamina ja myyminä sekä Ester ja Jalo Sihtolan taidesäätiön ja yksityisten henkilöiden lahjoittamina.
Taidemuseon kokoelmissa on teoksia mm. Akseli Gallén-Kallelalta ja Hugo Simbergiltä sekä seuraavilta 1900-luvun alkupuolen tekijöiltä: Magnus Enckell, Verner Thomé, A. W. Finch, Yrjö Ollila, Mikko Oinonen, Tyko Sallinen, Juho Mäkelä, Eero Nelimarkka, Väinö Kamppuri, Uuno Alanko ja Wäinö Aaltonen.
Taidemuseo sijaitsee arkkitehti Arto Sipisen suunnittelemassa Kulttuuritalo Virrassa.
Imatran kaupunginmuseo on kulttuurihistoriallinen museo, jonka toiminnallinen alue on Imatran kaupunki.
Imatran kaupunginmuseo säilyttää, tallentaa, esittelee ja tutkii Imatran kaupungin ja luovutetun Jääsken kihlakunnan alueen aineellista ja henkistä kulttuuriperintöä. Kaupunginmuseo toimii Kulttuuritalo Virrassa, jossa sijaitsevat museon toimisto ja näyttelytilat. Museon näyttely- ja kokoelmatoiminnan painopisteet ovat Imatran alueen teollistumisessa ja sen aiheuttamissa vaikutuksissa sekä Ylä-Vuoksen alueen matkailuhistoriassa.
Imatran kaupunginmuseon näyttelytilat ja toimisto sijaitsevat Kulttuuritalo Virran 1. kerroksessa, käynti pääkirjaston ala-aulasta.
Rauman Taideyhdistys perustettiin vuonna 1962 edistämään kuvataidetta Raumalla.
Yhdistyksen jäsenten keskuudessa syntyi ajatus taidemuseon perustamisesta. Vuoden 1969 vuosikokouksessa taidemaalari Alpo Sarava teki asiasta aloitteen ja ehdotti museon sijoittamista Vanhassa Raumassa sijaitsevan kotitalonsa Pinnalan rakennuksiin.
Päämäärän toteuttamiseksi perustettiin Rauman taidemuseon Säätiö, jonka osapuolia ovat Rauman Taideyhdistys ja Rauman kaupunki. Pinnalan talo pihapiireineen siirtyi säätiön omistukseen heinäkuussa 1969.
Museo avattiin joulukuussa 1970 Rauman Taiteilijaseuran 25-vuotisnäyttelyllä. Seuraavana keväänä tehtiin talletussopimus Ateneumin Taidemuseon kanssa. Raumalle saatiin 18 suomalaista 1800-luvun taideteosta. Vuonna 1974 Rauman taidemuseo hyväksyttiin Suomen Museoliitto ry:n jäseneksi.
Museon hallinnosta vastaa Rauman taidemuseon Säätiö, jonka tarkoituksena on edistää kuvataidetta sekä taiteen harrastukseen liittyvää kulttuuritoimintaa Rauman seudulla. Säätiö omistaa Vanhassa Raumassa sijaitsevan Pinnalan kiinteistön ja ylläpitää siinä taidemuseota, järjestää taidenäyttelyitä ja muita kulttuuritilaisuuksia. Säätiön hallituksen ja valtuuskunnan jäsenistö on muodostettu Rauman Taideyhdistyksen sekä Rauman kaupungin edustajista.