Tarjoukset
Tarjouspyyntöpalvelu
Seuraa meitä Facebookissa
Toimisto avoinna parittomien viikkojen tiistai-iltaisin klo 18-20.
Yhdistys tekee psoriasista tunnetuksi, edistää asiallista suhtautumista psoriasista sairastaviin ja heidän oikeuksiensa toteutumista sekä hyvää hoitoa. Yhdistys tarjoaa tietoa, kuntoutusta ja vertaistukea psoriasista sairastaville.
Järjestömme ydin on yhdistystoiminta, jonka puitteissa tarjoamme jäsenille tietoa, tukea ja toimintaa. Paikallisten, alueellisten tai valtakunnallisten jäsenyhdistysten vertaistoiminta ja harrastusryhmät kokoava yhteen reuma- ja muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastavia ja heidän läheisiään. Kaikki tule-terveydestä omakohtaisesti tai ammattinsa vuoksi kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.
Toiminta-alue:
Lappi, Kemijärvi, Pelkosenniemi, Salla, Savukoski
Kuvaus toiminnasta:
Koulutuksia, yleisöluentoja, virkistystoimintaa, tapahtumia ja tukihenkilötoimintaa.
Toiminnan tarkoitus:
Suomen Mielenterveysseura on valtakunnallinen kansanterveys- ja kansalaisjärjestö, joka tukee kansalaisten mielenterveyttä, tarjoaa mahdollisuuden mielekkääseen vapaaehtois- ja kansalaistoimintaan, julkaisee materiaaleja ja järjestää koulutuksia ammattilaisille ja kansalaisille. Paikallisseurat rakentavat ihmisten välistä turvaa ja aktivoivat alueidensa asukkaita työhön mielenterveyden tueksi.
Parkanon-Kihniön Reumayhdistys ry on Suomen Reumaliitto ry:n jäsenyhdistys. Suomen Reumaliitto on tietoa, vertaistukea ja toimintaa tarjoava valtakunnallinen yhteisö kymmenille tuhansille reuma- ja muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastaville. Toimimme kansanterveys-, potilas-, vammais- ja liikuntajärjestönä. Työmme on asiantuntevaa ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa.
Suomen Reumaliitto on tietoa, vertaistukea ja toimintaa tarjoava valtakunnallinen yhteisö kymmenille tuhansille reuma- ja muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastaville. Toimimme kansanterveys-, potilas-, vammais- ja liikuntajärjestönä. Työmme on asiantuntevaa ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa.
Palvelemme myös sairastavien läheisiä, terveydenhuollon ammattilaisia ja tuki- ja liikuntaelinterveystietoa tarvitsevia.
Kansanterveysjärjestönä tarjoamme tietoa tuki- ja liikuntaelinterveydestä koko väestölle ja innostamme ihmisiä pitämään hyvää huolta tuki- ja liikuntaelimistöstään terveellisin elämäntavoin.
Vaikutamme yhdessä kansalaisjärjestönä lasten, nuorten ja aikuisten sairastavien hyvän hoidon, kuntoutuksen ja sosiaaliturvan takaamiseksi, jotta kaikilla olisi turvallista sairastaa.
Järjestöömme kuuluu 157 jäsenyhdistystä, jotka ovat yhdessä 40 000 jäsenen vankka yhteenliittymä. Reumaliitto on yksi maamme vanhimmista kansanterveysjärjestöistä. Se on perustettu 1947.
Etelä-Pohjanmaan AVH-yhdistys ry on perustettu 1981 ja sen kotipaikka on Seinäjoki. Yhdistyksemme toimii kaikkien aivoverenkiertohäiriön (=AVH) sairastaneiden, afaattisten henkilöiden, heidän omaistensa ja alan ammattilaisten kanssa Etelä-Pohjanmaan alueella. Yhdistys toimii AVH-potilaiden ja heidän omaistensa yhdyssiteenä. Yhdistys järjestää jäsenilleen vertaistukea, kuukausitapaamisia ja virkistystoimintaa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!
Tiedätkö että yksi viidestä nuoresta kärsii mielenterveysongelmista. Meidän toiminta-alueeseen kuuluu myös 16-22 vuoden ikäiset nuoret. Yli 22-vuotiaita ja siitä ylöspäin on jäsenrekisterissämme noin 200 henkilöä. Yhdistys on perustettu elokuussa 1983 ja osa henkilöistä on ollut siitä asti toiminnassa mukana. Olemme myös valtakunnallisesti vaikuttava yhdistys Mielenterveyden keskusliiton kautta . Tärkeää toiminnassamme on KUUNNELLA - KUNNIOITTAA - KANNUSTAA vertaistuen myötä. Toimimme täysin vapaaehtoisvoimin, emmekä ole astumassa ammattiauttajien varpaille (psykiatrit, erikoisairaanhoitajat, psykologit jne). Meillä jäsenenä oleminen ei vaadi diagnoosia terveydentilasta, emmekä me kysele henkilökohtaisia sairauksiasi tai terveydentilaa muutenkaan. Yhdistyksellämme ei ole jäsenpakkoa (silloin ei myöskään jäsenetuja). Mielenterveysasioista tiedämme paljon ja siinä voimme auttaa kokemusperäistä vertaistukea antamalla.
Mielenterveysyhdistys Mielikki ry on yhdistys mielenterveyskuntoutujille ja heidän läheisilleen.
Mielikin tarkoituksena on edistää jäsentensä henkistä hyvinvointia ja mielenterveyttä yhdistämällä ja aktivoimalla Forssassa ja lähikuntien alueella asuvia mielenterveyskuntoutujia ja heidän läheisiään, tekemällä ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä ja antamalla vertaistukea.
Mielenterveysyhdistys Mielikki ry on Mielenterveyden Keskusliiton (MTKL) paikallisyhdistys. Mielikin toiminnan mahdollistaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).
Mielikki pyrkii tukemaan ja auttamaan mielenterveyskuntoutujia ja heidän läheisiään, edistämään jäsentensä sosiaalisia taitoja ja kontakteja ja poistamaan yksinäisyyttä.
Mielenterveyden keskusliitto valvoo ja ajaa mielenterveyspotilaiden, mielenterveyskuntoutujien ja heidän läheistensä etuja yhteiskunnassa, toimii asiantuntijana heitä koskevissa kysymyksissä ja kehittää tarvittavia palveluja. Toiminnan punainen lanka on vapaaehtoisuus ja vertaistuki. Toiminnassa yhdistetään kokemusasiantuntemus ja ammatillisuus.
Meiltä saat
Voit ottaa yhteyttä s.postitse: aija.lavikainen@gmail.com Toivotamme sinut lämpimästi mukaan toimintaamme!
Pohjois-Savon AVH-yhdistys ry on tarjonnut sairastuneille ja heidän läheisille vertaistukea kerhoissamme, tietoa sairaudesta ja etuuksista mm. AVH-lehden välityksellä ja luentotilaisuuksilla. Teemme *) virkistysmatkoja, teatteri- ja konserttikäyntejä. Toimintaamme kuuluu myös erilaisia liikuntaryhmiä. Tätä toimintaa olemme tarjonneet jäsenillemme jo yli 30 vuoden ajan. Tällä hetkellä yhdistyksemme jäsenten määrä ylittääkin 300:n rajan. Olemme Aivoliitto ry:n jäsenyhdistys. Tunnuslauseemme on: "Älä jää yksin, älä jätä yksin", rohkeasti mukaan.
Mikkelin Seudun Selkäyhdistys ry toimii seudullisesti oikean tiedon välittäjänä selkä- ja tukielinasioissa sekä erityisesti selän kuntoa ylläpitävän ja kuntouttavan liikunnan järjestämisessä.
Yhdistys on perustettu 1993.
Jäseniä on yli 400.
Tervetuloa mukaan!
Liity jäseneksi! Tampereen Seudun Selkäyhdistyksen jäsenenä voit osallistua edullisella liikuntaryhmän kausimaksulla koulutettujen ohjaajien selän hyvinvoinnin huomioiviin liikuntaryhmiimme. Saat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Selkäliiton selkä-asiantuntija Hyvä Selkä-jäsenlehden. Lisäksi yhdistyksen kaksi kertaa vuodessa julkaistavan Jäsenlehden.
Oulaisten Seudun Invalidit on Invalidiliiton paikallisyhdistys, joka toimii liiton sääntöjä noudattaen, vammaisten oikeuksien puolustajana. Tarjoamme jäsenistöllemme tietoa vammaisten oikeuksista, vertaistukea ja erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Toivotamme kaikki asiasta kiinnostuneet mukaan toimintaamme!
Tekee psoriasista tunnetuksi, edistää asiallista suhtautumista psoriasista sairastaviin ja heidän oikeuksiensa toteutumista sekä hyvää hoitoa.
Tarjoaa tietoa, kuntoutusta ja vertaistukea psoriasista sairastaville.
Yhdistys ajaa ja valvoo jäseniensä etuja ja tarjoaa vertaistukea ja tietoa.
Yhdistys toimii aivohalvauspotilaiden ja heidän omaistensa edunvalvojana ja yhdyssiteenä. Yhdistys järjestää jäsenilleen vertaistukea ja virkistystoimintaa.
Ajankohtaista tietoa saa myös mm. 3-4 kertaa vuodessa ilmestyvästä AVH lehdestä (jäsenetu) tai liiton nettisivuilta.
Suomen Diabetesliittoon kuuluu 107 jäsenyhdistystä, joista yksi on Suupohjan Diabetesyhdistys.
Suupohjan Diabetesyhdistyksen kotipaikka on Kauhajoki, Etelä-Pohjanmaa. Yhdistyksemme on perustettu vuonna 1976.
Toimialueenamme on Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Teuva ja lisäksi yhdistykseemme kuuluu Kristiinankaupungin suomenkieliset diabeetikot. Jäseniä yhdistyksessämme on n. 530 jäsentä. Diabeetikkoja koko yhdistyksemme alueella on reilut 2500.
Yhdistyksemme tarjoaa:
-neuvontaa/ asiantuntijaluentoja -kerhotoimintaa/vertaistukea -kursseja -tupailtoja -virkistysmatkoja -yhdessäoloa
Tule sinäkin rohkeasti mukaan yhdistystoimintaamme!
Kuusankosken Invalidit ry on vuonna 1940 perustettu yhdistys, jonka tavoitteena on olla kaikenikäisten tuki- ja liikuntaelinvammaisten järjestö. Tarjoamme jäsenistöllemme virikkeitä, toimintamahdollisuuksia ja vertaistukea. Toimintamme perustuu jäsenistön vapaaehtoistyöhön, jossa tärkeä osuus on yksittäisten jäsenten ideoinnilla, aloitteellisuudella ja työpanoksella. Yhdistyksessä on tällä hetkellä jäseniä n. 300, joista kannattajajäseniä on n 80. Yhdistyksen keskeinen kokoontumispaikka kesäisin on kesäkoti Kekäleniemi Kouvolassa Pyhäjärven rannalla. Lisätietoja kesäkodistamme kohdassa Kekäleniemi esittely. Talvella tukikohtana on Kuusankosken keskustassa sijaitseva yhdistysten yhteistila Etappi. Etapin puh. 05-3745215. Yhdistyksen oma puhelinnumero on 050 401 1819 ja postiosoite Etappi, Urheilukentäntie 3, 45700 Kuusankoski. Kaikki toiminnastamme kiinnostuneet ovat tervetulleita yhdistyksen järjestämiin tilaisuuksiin! Yhdistykselle voit laittaa sähköpostia osoitteeseen: kuusankosken.invalidit@gmail.com Jos jätät sinne yhteystietosi, niin sinuun otetaan yhteyttä yhdistyksestä. Toiminta Kesäkaudella toiminta painottuu Kekäleniemessä pidettäviin tapahtumiin kuten ruokapäiviin ja erilaisiin teemapäiviin. Lisäksi pidetään talkoot ja juhlitaan juhannusta. Näistä löytyy tarkemmin tietoa kohdasta Kekäleniemi. Talvikaudella pidetään kerhoa/iltapäiväkahvitilaisuuksia Etapissa. Vinkkejä kerhoiltapäivien teemoiksi voit antaa joko sähköpostilla tai suoraan hallituksen jäsenille. Talven toiminta painottuu kuntoiluun; Kettumäen palvelutalossa on mahdollisuus omatoimisesti käyttää kuntosalia ja saunaporukka kokoontuu Palvelutalon uima-allasosastolla. Lisäksi varsinaiset jäsenet saavat alennusta uimahallin asiakaskorteista. Erilaisia retkiä, matkoja ja teatterikäyntejä olemme tehneet vaihtelevasti ja jatkossakin niitä on tarkoitus tehdä, kunhan sopiva kohde löytyy ja riittävästi lähtijöitä.
Selkäliitto on selän hyvinvoinnin asiantuntija, joka tukee ihmisiä aktiiviseen selän itsehoitoon. Selkäliiton päätoimintamuodot ovat selkäneuvonta ja liikuntatoiminta, järjestötoiminta sekä viestintä. Selkäliittoon kuuluu 32 selkäyhdistystä, joissa on noin 9 500 henkilöjäsentä. Selkäyhdistykset tarjoavat jäsenilleen eri puolella Suomea ohjattua liikuntaa, vertaistukea ja neuvontaa, retkiä sekä luento- ja virkistystilaisuuksia. Selkäliitto tarjoaa monipuolista tietoa selästä sekä erilaisia tapoja selän omatoimiseen hoitoon ja hyvinvointiin Facebookissa Selkäkanava-sivulla www.facebook.com/selkakanava.
Yhdistyksen kotipaikka on Seinäjoki. Perustettu vuonna 2001. Jäseniä n. 250 Etelä-Pohjanmaan alueen eri kunnista.
Tarkoituksena on edistää kilpirauhassairauksien tunnettavuutta, hoitoa ja tutkimusta sekä kilpirauhassairaiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia.
Tarkoituksen toteuttamiseksi:
Vammautuneiden ja pitkäaikaissairaiden edunvalvontaa, vertaistukea ja virkistystä. Olemme Tapaturma- ja sairausinvalidien liiton jäsen. Kerhot kokoontuvat Porin keskustan Nuorisotalolla, Isolinnankatu 12. Tiistaikerho parillisten viikkojen tiistaisin klo 10.30 – 13.30 huoneessa 3. Käsityökerho joka maanantai klo 11 – 14 huoneessa 4. Kesällä tiistaikerhot pidetään yhdistyksen kesäpaikassa Kuntoharjulla. Yhdessäoloa, vertaistukea, opastusta, asiantuntijoita, retkiä yms. Olemme myös Facebookissa.
Mielikkitalo on kaikille avoin kodinomainen MATALANKYNNYKSEN KOHTAAMISPAIKKA
Merituuli on Kotkan alueella toimiva mielenterveyskuntoutujien oma järjestö, joka järjestää jäsenilleen kuntouttavaa, virkistävää, ja mielenterveyttä edistävää toimintaa sekä vertaistukea. Pyrimme hyödyntämään myös toiminnassamme mukana olevien jäsentemme kokemusasiantuntemusta.
Avoinna: Torstaisin klo 15-18, aina kuukauden ensimmäinen torstai kiinni
Lahden Seudun Diabeetikot ry tarjoaa vertaistukea ja tietoa diabeteksen hoidossa ja ehkäisyssä. Teemme yhteistyötä alueen diabeteshoitajien ja lääkärien kanssa. Pidämme myös yhteyttä toimialueemme päättäjiin diabeetikkojen etujen turvaamiseksi. Lahden Seudun Diabeetikot ry on Suomen Diabetesliiton paikallisyhdistys. Jäseniä yhdistyksessämme on noin 1150. Jos liityt jäseneksi saat vuoden Diabetes-lehdet ilmaiseksi. Jäseneksi voi liittyä jokainen, jota diabetes koskettaa. Yhdistyksemme tarjoaa monenlaista ohjelmaa kaiken ikäisille. Liikunnalla on todettu olevan monia suotuisia vaikutuksia diabeteksen hoidossa. Siksi myös me haluamme tarjota erilaisia mahdollisuuksia liikkua ja kohentaa omaa kuntoa. Olet aina tervetullut mukaan! Toimintaamme voit seurata sivuiltamme ja kaksi kertaa vuodessa ilmestyvästä jäsentiedotteestamme.
Cranio eli kallon- ja kasvonluiden kasvuhäiriötä sairastavien tuki, Cranio ry on valtakunnallinen, vapaaehtoispohjalta toimiva, vertaistukea tarjoava yhdistys. Yhdistyksen ajatuksena on tarjota apua, tukea ja informaatiota perheille, joissa on diagnosoitu kallon- ja kasvonluiden kasvuhäiriö. Yhdistys on perustettu 1988 ja toimintaa rahoittaa RAY nykyinen STEA, sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus.
Kouvolan Vammaisjärjestöjen Yhdistys ry (KVY) on perustettu 2002 ja päätavoitteeksi on silloin otettu vammais- ja pitkäaikaissairausjärjestöjen yhteistoiminnan edistäminen. Aikaisemmin järjestöjen yhteistoimintaa varten on ollut rekisteröimätön Vammaisjärjestöjen neuvottelukunta. Sen toiminta päättyi KVY:n toiminnan alkaessa virallisesti vuonna 2004. Neuvottelukunnan toimintaa jatkoi KVY, jonka käyttöön myös Neuvottelukunnan rahavarat siirrettiin. Ensimmäisinä toimintavuosina toiminnan painopiste oli kunnallisen päätöksenteon seurannassa ja esityksissä vammaisten olojen parantamiseksi. Vuonna 2005 on käynnistetty Vammaispalvelujen kehittämishanke, jonka tavoitteena oli yhtenäistää palveluiden saatavuus asuipaikasta riippumatta. Kaikki toiminta tapahtui vapaaehtoisvoimin ja hyvin pienin käyttövaroin.
PUUPAJAN YHTEYSTIEDOT:
Vanhatie 12, 83900 JUUKA
050 540 4397
Avoinna:
Ma, Ke pe
kl 9-14
Mielekäs ry:
Me-Pe klo 10- 15
Suomen neurofibromatoosiyhdistys ry Perustettu huhtikuussa 1992. Syytä yhdistyksen perustamiseen oli, koska NF:stä ei löytynyt tietoa oikein mistään muustakaan yhdistyksestä ja koska oli kyseessä niinkin moninainen oireyhtymä, jossa melkein minkä tahansa asian perään voitiin sanoa; kuuluu taudin kuvaan; oli sitten kyse ihosta, luustosta, silmistä, kivuista, erilaisista neurologisista muutoksista, kasvaimista, oppimisvaikeuksista ja monesta muusta asiasta. Yhdistyksemme liittyi Invalidiliiton jäseneksi vuonna 2007. Näkyvin osa jäsenyyttämme on toiminta Harvinaiset-ryhmässä.
Yhdistyksen päämääränä on:
Jäseniä yhdistyksessämme on n. 230
Otamme mielellään mukaan uusia toimijoita iloiseen joukkoomme. Voit toimia yhdistyksessämme pienesti tai suuresti, omien voimiesi mukaan. Yhdessä vaikutamme vahvemmin! Vertaistuesta voimia ja neuvoja Pohjois-Pohjanmaan Psoriasisyhdistys tarjoaa vertaistukea, jota varten on koulutettu vertaistukihenkilöitä. Vertaistuki on luottamuksellista toimintaa, joka perustuu vapaaehtoisuuteen, tasa-arvoon ja vastavuoroisuuteen. Vertaistuki on maksutonta palvelua. Se täydentää terveydenhuolto- ja sosiaalialan ammattilaisten antamia palveluja. Vertaistuki auttaa sairauden kohtaamisessa ja keskittyy siihen liittyviin seikkoihin. Vertaistuki on tunnetason tukea, joka luo toivoa ja auttaa käsittelemään sairauteen liittyviä tunteita, mutta myös välittää tietoa. Keskeinen elementti on kokemustieto: vertaistukea voi antaa vain samankaltaisia asioita kokenut henkilö, joka haluaa kuunnella toista. Vertaistukihenkilöt antavat vertaistukea keskusteluissa, kirjeitse, puhelimitse tai sähköpostitse. Lisäksi vertaistuki toteutuu monissa muissa tilanteissa liiton ja yhdistysten toiminnassa, esimerkiksi kursseilla, hoitomatkoilla, tapaamisissa ja yhdistysten jäsenilloissa.
Suomen Akustikusneurinoomayhdistyksen toimialueena on koko Suomi. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia kohderyhmän edunvalvojana sekä tukea ja rohkaista jäseniään täyden yhteiskunnallisen tasa-arvon saavuttamisessa. Yhdistys on Kuuloliiton jäsen. Yhdistys on perustettu 1989. Jäseniä yhdistyksessä on noin 500, joista jopa kolmasosa toimii aktiivisesti yhdistyksen kurssi-, hanke-, alue- tai varainhankintatehtävissä. Yhdistyksellä ei ole kokopäiväisesti palkattua henkilökuntaa. Yhdistys järjestää sopeutumisvalmennuskursseja ja vertaistukea sairastuneille ja läheisille eri puolilla Suomea. Eri kurssit on suunnattu vastasairastuneille tai jo pidemmän aikaa sitten sairastuneille. Niille voivat hakeutua sairastuneet ja myös läheiset. Hakulomakkeen saa esimerkiksi verkkosivulta tai yhdistyksen puheenjohtajalta tai sihteeriltä. Alueellisia tapaamisia on nyt järjestetty pari kertaa vuodessa. Yhdistyksen haasteena on hajallaan asuva jäsenistö. Samalla paikkakunnalla ei yleensä asu montaa akustikusneurinooman sairastanutta. Jäsenet saavat kutsun suoraan oman alueen tapaamiseen ja muut asiasta kiinnostuneet löytävät tiedon nettisivuilta.