Tarjoukset
Tarjouspyyntöpalvelu
Seuraa meitä Facebookissa
Yhdistyksen toiminnassa keskeistä ovat yhteinen tekeminen ja vertaistuki. Monimutkaisen pitkäaikaissairauden kanssa elävät ymmärtävät hyvin toisiaan. Kohdatessa voidaan jakaa iloja ja huolia. Yhdistyksen toiminta perustuu jäsenten toivomuksiin ja yhdessä tekemiseen.
Diabeteskerhot kokoontuvat toimialueellamme. Siihen kuuluvat Seinäjoki, Ilmajoki, Isokyrö, Jalasjärvi, Kauhava, Kurikka ja Lapua. Diabetekerhoissa kohtaavat erilaissa elämäntilanteissa elävät diabeetikot. Sinäkin olet lämpimästi tervetullut mukaan!
Jokainen voi osallistua toimintaamme itselleen sopivimmalla tavalla. Kuulumisia vaihtaen, kuunnellen, keskustellen diabeteksen hoidossa ajankohtaisista asioista tai vaikkapa yhteistä tekemistä järjestellen. Kerhojen toiminta on osa Seinäjoenseudun Diabetesyhdistyksen toimintaa. Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä Diabetesliiton sivuilla.Diabetestä ja järjestömme toimntaa koskevissa asioissa voit kääntyä yhdistyksen vastuuhenkilöiden puoleen.
Tarjoaa jäsenilleen tietoa, virkistystä ja vertaistukitoimintaa. Luentoja ja muita koulutuksia, liikunta-, kerho- ja harrastustoimintaa sekä retkiä ja matkoja. Vertaistukihenkilöitä.
Kuhmoisten Reumayhdistys ry toimii paikallisena reumasairaiden sekä heidän läheistensä edunvalvojana ja tiedon välittäjänä.
Yhdistys tarjoaa jäsenilleen tuen ja tiedon lisäksi monipuolisia virkistys- ja liikuntapalveluita.
Toiminnassaan yhdistys pyrkii sääntöjensä mukaisesti ennalta ehkäisemään selkäsairauksien syntymistä, lievittämään tuki- ja liikuntaongelmaisten kipuoireita ohjaamalla heitä omatoimiseen liikunnan harrastamiseen ja osallistumaan kuntoutus- ja virkistystoimintaan. Yhdistys on Selkäliitto ry:n jäsenjärjestö. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen liikunta- ja jumppatoiminnan lisäksi alan asiantuntijaluentoja ja keskustelutilaisuuksia. Virkistystoimintaan sisältyy mm. teatteri- ja ulkoilutapahtumia.
Järjestömme ydin on yhdistystoiminta, jonka puitteissa tarjoamme jäsenille tietoa, tukea ja toimintaa. Paikallisten, alueellisten tai valtakunnallisten jäsenyhdistysten vertaistoiminta ja harrastusryhmät kokoava yhteen reuma- ja muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastavia ja heidän läheisiään. Kaikki tule-terveydestä omakohtaisesti tai ammattinsa vuoksi kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.
Loimaalla toimii Loimaan ja sen lähikuntien mielenterveyskuntoutujien oma yhdistys, Savikki ry. Yhdistys kokoontuu Loimaan CityNuokkarilla yhteistiloissa (Asemakatu 5, 32200 Loimaa), maanantaisin ja lauantaisin klo 11.00-15.00. Näiden kerhopäiväkokoontumisten yhteydessä yhdistys pyrkii järjestämään monenlaista virkistävää toimintaa jäsentensä hyväksi. Ohjelmassa on tavallisesti ollut mm. kahvitusta, biljardia, seurapelejä, jutustelua ja ajatustenvaihtoa, ruoanlaittoa, askartelua, jumppaa ja rentoutusta, musiikkia, elokuvia, jne. Lisäksi yhdistys järjestää jäsenilleen erilaisia retkiä, matkoja ja vierailuja. Liikunnallista toimintaa Savikilla on mm. Loimaan kaupungin järjestämä monilajikerho, joka kokoontuu tiistaisin 13.30-14.30. Torstai-iltapäivisin klo 14.30-15.00 on puolestaan ohjattua vesijumppaa Loimaan Vesihovissa ja Hirvihovin kuntosali on käytettävissä torstaisin klo 13.00-15.00. Lisäksi kesäkaudella pelataan mm. petankkia. Edellisten lisäksi on Savikilla muitakin toimintamuotoja tulevaisuudessa suunnitteilla. Savikki toimii vertaistuen ja oma-aputoiminnan periaatteella ja tarjoaa alueen mielenterveys-kuntoutujille ennen kaikkea yhteisen kohtauspaikan, jonka kautta voi tutustua toisiin mielenterveyskuntoutujiin - ja löytää uusia ystäviä, saada tukea ja kannustusta, kokea yhteishenkeä! Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä Loimaalla tai sen lähikuntien alueella asuva asiasta kiinnostunut henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäsenyyden etuihin kuuluu mm. Mielenterveyden Keskusliiton julkaisema Revanssi-lehti, joka tulee yhdistyksen jäsenille ilmaiseksi neljä kertaa vuodessa. Jäsenyys tarjoaa myös mahdollisuuden osallistua MTKL:n koulutuskursseille ja erilaisiin virkistys- ja urheilutapahtumiin. Lisäksi jokainen jäsen saa oman, Mielenterveyden Keskusliiton myöntämän jäsenkortin, jonka esittämällä voi saada erilaisia alennuksia tietyistä liikkeistä ja yrityksistä. Lisäksi Savikin omilla retkillä ja matkoilla yhdistys maksaa osan kustannuksista. Jäsenmaksu on 15€/vuosi Savikki löytyy myös Facebookista. Postiosoite: Purotie 12 32210 Loimaa
Oma yhdistys on lähelläsi ja sinua varten! Yhdistyksemme on keliaakikkojen edunvalvoja alueellamme. Haluamme lisätä keliakiatietouttasi, auttaa ja tukea sinua kaikissa keliakiaan liittyvissä asioissa. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan vaikuttamaan kaikkeen mahdolliseen keliaakikon elämään liittyvään toiminta-alueellamme.
Tule mukaan toimintaan! Osallistu, ota yhteyttä, vaikuta, anna palautetta! Näin voimme kehittää yhdistystä jäsentemme haluamalla tavalla.
Tule mukaan yhdistyksemme toimintaan. Uusia ideoita ja toteuttajia tarvitaan. Ota meihin rohkeasti yhteyttä!
Toiminta-alue:
Lappi, Kemijärvi, Pelkosenniemi, Salla, Savukoski
Kuvaus toiminnasta:
Koulutuksia, yleisöluentoja, virkistystoimintaa, tapahtumia ja tukihenkilötoimintaa.
Toiminnan tarkoitus:
Suomen Mielenterveysseura on valtakunnallinen kansanterveys- ja kansalaisjärjestö, joka tukee kansalaisten mielenterveyttä, tarjoaa mahdollisuuden mielekkääseen vapaaehtois- ja kansalaistoimintaan, julkaisee materiaaleja ja järjestää koulutuksia ammattilaisille ja kansalaisille. Paikallisseurat rakentavat ihmisten välistä turvaa ja aktivoivat alueidensa asukkaita työhön mielenterveyden tueksi.
Oman alueemme diabeetikoiden yhdistäjä Hei diabeetikko tai diabeetikon läheinen, olet lämpimästi tervetullut Oriveden Seudun Diabetesyhdistyksen jäseneksi! Liitymällä jäseneksemme saat halutessasi yhteyden muihin diabetesta sairastaviin ja mahdollisuuden kokemusten, tuen, tietojen ja taitojen jakamiseen. Jäsenyytesi on myös kannanotto diabeetikoiden hyvän hoidon puolesta, liitymällä tuet diabeetikoiden yhteistä asiaa: mitä enemmän meitä on, sitä vahvemmin voimme vaikuttaa. Olemme Suomen Diabetesliiton jäsenyhdistys: toimiva linkki sinun, sairautesi ja Diabetesliiton välillä. Jäsenyydestä on etua Jos haluat tulla mukaan toimintaamme, sinua kiinnostaa varmasti kuulla, että yhdistyksemme panostaa virkistystoimintaan. Teemme joka kesä retken, jonka edullinen hinta on vain jäsenillemme tarkoitettu etu. Lisäksi järjestämme virkistyspäiviä, onkikilpailuja ja kävelyretkiä. Jäsenmaksumme maksaneet saavat myös
Outokummun mielenterveysyhdistys VÄLKE RY on vuonna 1992 perustettu Outokummun kaupungin, sekä Polvijärven - ja Liperin kuntien alueella toimiva mielenterveyskuntoutujien potilasyhdistys.
Kaiken toimintamme lähtökohtina ovat tasa-arvoisuus, vertaistuki ja kokemus-potilasasiantuntemus.Olemme mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistys.
Järjestämme virkistystoimintaa ja teemaryhmiä. Tule mukaan vaikuttamaan!
Olemme paikalla auttamassa asioiden hoidossa, hakemuksien täyttämisessä, tiedon etsimisessä ja kanssamme voit keskustella ihan mistä vain. Tilamme ovat avoinna 9-15.
Tervetuloa!
Seinäjoen seudun CP-yhdistys ry on CP-, MMC– ja hydrokefaliavammaisten lasten, nuorten, aikuisten sekä muista neurologisista syistä syntymästään saakka vammaisten henkilöiden ja heidän läheistensä oma paikallinen yhdistys. Yhdistys on perustettu vuonna 1978. YHDISTYS TARJOAA JÄSENILLEEN Seinäjoen seudun CP-yhdistys on aktiivinen alueellinen toimija. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen monenlaista toimintaa, tukea ja yhdessäolon iloa. Yhdistys järjestää vuosittain erilaisia virkistys- ja vertaistapahtumia, mm. matkoja, kulttuurielämyksiä ja liikuntatapahtumia.
Yhdistyksen nimi on Akaan Seudun Diabetesyhdistys ry ja sen kotipaikka on Akaan kaupunki. Toimialueena on Akaan kaupunki ja Urjalan kunta.
Yhdistys kuuluu jäsenyhdistyksenä Suomen Diabetesliitto ry:hyn.
Yhdistyksen tarkoituksena on toimialueellaan
– työskennellä diabeteksen voittamiseksi yhteistyössä Suomen Diabetesliitto ry:n kanssa
– työskennellä diabeteksen aiheuttamien haittavaikutusten ennaltaehkäisemiseksi ja vähentämiseksi
– valvoa diabeetikoiden yhteiskunnallisia etuja
– toimia diabeetikoiden yhdyssiteenä
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys
– edistää diabeetikoiden järjestäytymistä
– suorittaa ennaltaehkäisevää terveyskasvatustyötä
– harjoittaa valistus-, tiedotus-,. julkaisu- ja neuvontatoimintaa
– tukee koulutus- ja tutkimustoimintaa
– toimii diabeetikoiden hoitomahdollisuuksien ja sosiaaliturvan parantamiseksi
– tekee esityksiä ja aloitteita viranomaisille ja muille päättäjille diabeteksen aiheuttamien haittojen vähentämiseksi
– toimii yhteistyössä alueensa viranomaisten ja järjestöjen kanssa, jotka työskentelevät kansanterveyden hyväksi.
Parkanon-Kihniön Reumayhdistys ry on Suomen Reumaliitto ry:n jäsenyhdistys. Suomen Reumaliitto on tietoa, vertaistukea ja toimintaa tarjoava valtakunnallinen yhteisö kymmenille tuhansille reuma- ja muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastaville. Toimimme kansanterveys-, potilas-, vammais- ja liikuntajärjestönä. Työmme on asiantuntevaa ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa.
Suomen Reumaliitto on tietoa, vertaistukea ja toimintaa tarjoava valtakunnallinen yhteisö kymmenille tuhansille reuma- ja muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastaville. Toimimme kansanterveys-, potilas-, vammais- ja liikuntajärjestönä. Työmme on asiantuntevaa ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa.
Palvelemme myös sairastavien läheisiä, terveydenhuollon ammattilaisia ja tuki- ja liikuntaelinterveystietoa tarvitsevia.
Kansanterveysjärjestönä tarjoamme tietoa tuki- ja liikuntaelinterveydestä koko väestölle ja innostamme ihmisiä pitämään hyvää huolta tuki- ja liikuntaelimistöstään terveellisin elämäntavoin.
Vaikutamme yhdessä kansalaisjärjestönä lasten, nuorten ja aikuisten sairastavien hyvän hoidon, kuntoutuksen ja sosiaaliturvan takaamiseksi, jotta kaikilla olisi turvallista sairastaa.
Järjestöömme kuuluu 157 jäsenyhdistystä, jotka ovat yhdessä 40 000 jäsenen vankka yhteenliittymä. Reumaliitto on yksi maamme vanhimmista kansanterveysjärjestöistä. Se on perustettu 1947.
Varkauden seudun epilepsiayhdistys
Epilepsiayhdistyksemme on epilepsiaa sairastavien ihmisten ja heidän läheistensä tukiyhdistys. Tavoitteemme on tukea epilepsiaa sairastavia ihmisiä elämään tasa-arvoisina muun väestön kanssa. Järjestämme tapahtumia, virkistystoimintaa ja vertaistapaamisia. Välitämme ajanmukaista tietoa epilepsiasta ja korostamme epilepsian hyvän hoidon, arjessa pärjäämisen sekä työllistymisen merkitystä. Toimintamme perustuu vapaaehtoisten panokseen.
Etelä-Pohjanmaan AVH-yhdistys ry on perustettu 1981 ja sen kotipaikka on Seinäjoki. Yhdistyksemme toimii kaikkien aivoverenkiertohäiriön (=AVH) sairastaneiden, afaattisten henkilöiden, heidän omaistensa ja alan ammattilaisten kanssa Etelä-Pohjanmaan alueella. Yhdistys toimii AVH-potilaiden ja heidän omaistensa yhdyssiteenä. Yhdistys järjestää jäsenilleen vertaistukea, kuukausitapaamisia ja virkistystoimintaa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!
TOIMINTA
Yhdistyksemme on Suomen Reumaliitto ry:n jäsen. Se toimii tuki– ja liikuntaelinsairaiden henkisen ja fyysisen vertaistuen antajana. Teemme yhteistyötä Toimitila Etapin muiden vammaisyhdistysten sekä Kouvolan kaupungin perusturva- ja liikuntatoimen kanssa. Toimintaamme kuuluvat erimuotoiset kerhot, kurssit, jumpat ja retket. Jäsenetuna saat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Reumalehden, jossa on paljon asiatietoa erityyppisistä reumasairauksista. Tervetuloa mukaan toimintaan. Yhdessä aika kuluu rattoisasti, kivut ja vaivat unohtuvat.
Tule ja tuo ystäväsikin yhdistykseen!
Mielenterveysyhdistys Mielikki ry on yhdistys mielenterveyskuntoutujille ja heidän läheisilleen.
Mielikin tarkoituksena on edistää jäsentensä henkistä hyvinvointia ja mielenterveyttä yhdistämällä ja aktivoimalla Forssassa ja lähikuntien alueella asuvia mielenterveyskuntoutujia ja heidän läheisiään, tekemällä ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä ja antamalla vertaistukea.
Mielenterveysyhdistys Mielikki ry on Mielenterveyden Keskusliiton (MTKL) paikallisyhdistys. Mielikin toiminnan mahdollistaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).
Mielikki pyrkii tukemaan ja auttamaan mielenterveyskuntoutujia ja heidän läheisiään, edistämään jäsentensä sosiaalisia taitoja ja kontakteja ja poistamaan yksinäisyyttä.
Ylitornion Invalidit ry on fyysisesti vammaisten ihmisten yhdistys.
Toiminnallamme luomme mahdollisuuksia liikuntarajoitteisten jäsentemme henkisen ja fyysisen vireyden ylläpitämiseen, luomme keskinäistä vastuuntuntoa ja yhteenkuuluvuutta.
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja tukea sekä CP (cerebral palsy) käsitteen piiriin kuuluvien että myös muiden aivovaurioisten henkilöiden hoitoa, kasvatusta ja kuntoutusta. Yhdistys toimii vammaisten, heidän omaistensa ja muiden tästä toiminnasta kiinnostuneiden henkilöiden yhdyssiteenä. Jäsenmäärä on tällä hetkellä noin 400. Yhdistyksen toimialueena on Turku ympäristöineen. Yhdistys on kaksikielinen. Se on perustettu vuonna 1965 ja se on Suomen CP-liitto r.y:n jäsen. Yhdistyksen toiminnasta ja CP-liiton tilaisuuksista tiedotetaan jäsenkirjeillä. CP-liiton julkaisema CP-lehti sisältää tietoa vammaisuuteen liittyvistä avainkysymyksistä.
Yhdistys on perustettu vuonna 1977 ja se toimii Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella (poislukien Salon seudun) ja sen kotipaikka on Turku. Jäsenmäärä on tällä hetkellä noin 360 .
Yhdistys on munuais- ja maksapotilaiden sekä heidän läheistensä edunvalvoja ja toiminnan tarkoituksena on ennaltaehkäistä munuais- ja maksasairauksia sekä tukea ja auttaa jo sairastuneita ja elinsiirron saaneita sekä heidän läheisiään. Yhdistys pyrkii kehittämään potilasjäsentensä hoidon tasoa ja sosiaalioloja sekä sairastuneiden mahdollisuuksia täysipainoiseen elämään.
Lisäksi yhdistys aktivoi jäseniään liikkumaan, tukee jäsenille suunnattua virkistystoimintaa, harjoittaa valistus-, tiedotus- ja neuvontatoimintaa.
Mielenterveyden keskusliitto valvoo ja ajaa mielenterveyspotilaiden, mielenterveyskuntoutujien ja heidän läheistensä etuja yhteiskunnassa, toimii asiantuntijana heitä koskevissa kysymyksissä ja kehittää tarvittavia palveluja. Toiminnan punainen lanka on vapaaehtoisuus ja vertaistuki. Toiminnassa yhdistetään kokemusasiantuntemus ja ammatillisuus.
Mielenterveyskuntoutujien ja heidän läheisten ja omaisten tukeminen ja virkistystoiminta. Vertaistuki ja avoimuus sairauden kohtaamisessa.
Suomen Nuoret Amputoidut ry järjestää valtakunnallisia ja paikallisia kokoontumisia & tempauksia. Yhden tai kahden päivän tapahtumiin liittyy useimmiten jokin teema, kuten harraste-mahdollisuuksiin tai proteesitekniikkaan tutustuminen. Lisäksi tapana on ollut viettää vuosittain pikkujoulua ja mökkiviikonloppua. Vertaistuki on toiminnan selkäranka.
Tuemme mielen hyvinvointia
Kauhajoen mielenterveysseura ry on rekisteröity vuonna 1993 ja sen toiminnasta vastaa hallitus. Päätehtävämme on ollut jo pian kahdenkymmenen vuoden ajan päivystäminen Suomen Mielenterveysseuran valtakunnallisessa kriisipuhelimessa. Järjestämme myös tilaisuuksia ja osallistumme toimintoihin, joissa tuetaan eri ikäisten mielen hyvinvointia. Teemme tärkeätä työtämme vapaaehtoisvoimin ja tarjoamme mielenkiintoisen ja haasteellisen harrastuksen hyvässä seurassamme.
Tule mukaan vapaaehtoistyöhömme tai liity muuten yhdistyksemme jäseneksi tukemaan työtämme!
Porin Kuuloyhdistys ry on yksi Kuuloliitto ry:n alaisista yhdistyksistä. Porin yhdistyksellä on tällä hetkellä jäseniä hieman yli kolmesataa. Yhdistyksen jäsenistö koostuu huonokuuloisista, heidän perheenjäsenistään ja kannattajajäsenistä. Porin Kuuloyhdistys ry toimii pääasiassa Porissa, mutta Porin naapurikunnissa on myös yhdistyksen jäseniä. Ulvila, Söörmarkku, Kullaa sekä Luvia kuuluvat Porin yhdistyksen toimialueeseen. Yhdistys pyrkii ajamaan huonokuuloisten asioita Porissa ja ympäristökunnissa. Erilaisten tapahtumien ja retkien järjestäminen yhdistyksen jäsenille kuuluu yhdistyksen toimintaan. Kuulolähipalvelu on myös osa yhdistyksen toimintaa. Kuukausittain on eri aihepiireihin liittyviä teemailtoja. Näissä tilaisuuksissa voidaan myös keskustella yhdistyksen jäsenten esiin tuomista ajatuksista sekä kysymyksistä liittyen huonokuuloisuuteen ja sen mukanaan tuomiin muihin ongelmiin. Pyrimme ratkaisemaan erilaisia ongelmia yhdessä. Jäsenet voivat aina halutessaan tuoda esille omia ajatuksiaan yhdistyksen toiminnasta, eri tilaisuuksissa, soitellen hallituksen jäsenille, sähköpostilla osoitteeseen porinkuuloyhdistys@luukku.com, sekä tietenkin yhdistyksen kokouksissa.
Haapaveden-siikalatvan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n toimintaalueeseen kuuluvat: Haapavesi, Siikalatva (Kestilä, Piippola, Pulkkila, Rantsila) ja Pyhäntä.
Ota yhteyttä, jos
- tarvitset ohjausta ja neuvontaa
- haluat vaikuttaa
- tarvitset tukea jaksaaksesi
- tarvitset kuntoutusta ja lomaa
- haluat yhteyksiä toisiin omaishoitajiin
- haluat mukaan paikallisosaston toimintaan
Löydät meidät myös facebookista.
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää hengityssairaiden ja heidän läheistensä elämänlaatua ja yhdenvertaisuutta kuntalaisina sekä toimia terveellisen elinympäristön puolesta.
Pohjois-Kymen Hengitysyhdistys on Hengitysliiton jäsenjärjestö. Pohjois-Kymen Hengitysyhdistys on perustettu vuonna 2016. Jäsenmäärä on noin 320. Yhdistyksen kotipaikka on Kouvola ja Iitti.
Yhdistyksemme tarjoaa:
Napapiirin Hengitysyhdistys on perustettu vuonna 1951 ja sen tarkoituksena on edistää hengityssairaiden ja heidän läheistensä elämänlaatua ja yhdenvertaisuutta kansalaisina sekä toimia terveellisen elinympäristön puolesta. Yhdistys on Hengitysliiton paikallisyhdistys. Yhdistyksen toimialueeseen kuuluu kolmetoista Lapin kuntaa eli Enontekiö, Kemijärvi, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä. Yhdistyksessä on noin 500 jäsentä. Yhdistyksen Silmutoimikunnat ovat Kemijärvellä ja Sodankylässä. Keskuspaikkana on Rovaniemi ja yhdistyksen toimisto on osoitteessa Pekankatu 8 B 15, 96200 Rovaniemi. Yhdistyksellä on toimitila Rovaniemellä. Lisäksi yhdistyksellä on vuokrattavana asuntoja Asunto Oy Rovaniemen Lapinsilmussa. Jäsenistöä palvelevat myös paikallistoimikunnat eli Silmutoimikunnat Kemijärvellä ja Sodankylässä. Silmutoimikunnat järjestävät erilaisia jäseniltoja, retkiä yms.
Etelä-Karjalan kilpirauhasyhdistys ry on vuonna 2004 perustettu potilasyhdistys kilpirauhassairauksia sairastaville jäsenille ja heidän läheisilleen Etelä-Karjalan alueella. Pyrimme toiminnassamme tekemään tunnetuksi Etelä-Karjalan kilpirauhasyhdistys ry:tä, kehittämään ja edistämään kilpirauhaspotilaiden tiedon saantia. Pyrimme saamaan eri alojen asiantuntijoita vertaistuki/jäsenilta tilaisuuksiin keskustelemaan kilpirauhassairauksista ja niiden hoidosta.
Jäsenille järjestetään myös virkistystapahtumia jäsenistön toiveita kuunnellen. Etsimme toimintaan uusia aktiiveja. Vertaistukiryhmän tarkoitus on jakaa kokemuksia kilpirauhassairauden kanssa elämisestä, sekä tarjota tukea ja tietoa kilpirauhaspotilaiille ja heidän omaisilleen.
Löydät meidät myös Facebookista: https://www.facebook.com/EKKilpirauhasyhdistys/?fref=ts
Kainuun Aivoyhdistys ry toimii aivoverenkiertohäiriöihin sairastuneiden ja heidän läheistensä tukena Kainuussa 9 kunnan alueella Hyrynsalmella, Kajaanissa, Kuhmossa, Paltamossa, Puolangalla, Ristijärvellä, Sotkamossa, Suomussalmella ja osassa Vaalaa sekä myös Utajärvellä. Yhdistys tuottaa vertaisryhmä ja yksilöllisiä vertaistuki palveluita alueellaan. Näitä ovat kerhot, liikuntaryhmät, harrasteryhmät, erilaiset tapahtumat, loma- ja kurssitoiminta, retket sekä vertaistukitoiminta yhteistyössä virallisen ja yksityisen kuntoutuspalveluiden kanssa.
Yhdistys on perustettu Jämsässä marraskuussa 2011. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää henkistä hyvinvointia, yhdistää ja aktivoida yhdistyksen kotipaikalla ja sen lähikuntien alueella asuvia mielenterveyskuntoutujia ja heidän läheisiään sekä muita asiasta kiinnostuneita, edistää jäsentensä mielenterveyttä, kehittää mielenterveyspalvelujen saatavuutta, laatua ja tasoa sekä tehdä ennalta ehkäisevää mielenterveystyötä tiiviissä yhteistyössä Jämsän kaupungin päihde- ja mielenterveyspalveluiden kanssa.
Yhdistyksen tarkoituksena on myös laaja verkostoituminen muiden yhteisöjen ja yhdistysten kanssa. Yhdistys vaikuttaa siihen, että mielenterveyspalveluja tarvitsevien erityistarpeet otetaan kunnissa huomioon palveluista päätettäessä. Yhdistyksen toiminta on avointa kaikille!
Tervetuloa ideoimaan yhdessä!
Keski-Suomen Reumalapset ry on perustettu 11.1.2012. Yhdistyksellä on jäsenperheitä eri puolelta Keski-Suomea.
Yhdistyksen tavoitteena on työskennellä lasten ja nuorten tuki- ja liikuntasairauksien eri reumatautien ehkäisemiseksi ja reumasairauden hoidon, kuntoutuksen ja muiden palvelujen edistämiseksi. Yhdistys toimii myös Keski-Suomen alueen reumasairaiden lasten ja nuorten sekä heidän vanhempiensa perheiden tukena ja yhdyselimenä ja valvoo heidän yhteiskunnallisia etujaan.
Yhdistyksen hallitus koostuu reumalasten vanhemmista, jotka tekevät vapaaehtoistyötä yhdistyksessä oman toimensa ohella.
Kysymyksiin vastaa ensisijaisesti puheenjohtaja Kirsi Hämäläinen ja sihteeri Anna-Mari Ahlgren.
Ota rohkeasti yhteyttä.
Selkäliitto on selän hyvinvoinnin asiantuntija, joka tukee ihmisiä aktiiviseen selän itsehoitoon. Selkäliiton päätoimintamuodot ovat selkäneuvonta ja liikuntatoiminta, järjestötoiminta sekä viestintä. Selkäliittoon kuuluu 32 selkäyhdistystä, joissa on noin 9 500 henkilöjäsentä. Selkäyhdistykset tarjoavat jäsenilleen eri puolella Suomea ohjattua liikuntaa, vertaistukea ja neuvontaa, retkiä sekä luento- ja virkistystilaisuuksia. Selkäliitto tarjoaa monipuolista tietoa selästä sekä erilaisia tapoja selän omatoimiseen hoitoon ja hyvinvointiin Facebookissa Selkäkanava-sivulla www.facebook.com/selkakanava.
Yhdistyksen kotipaikka on Seinäjoki. Perustettu vuonna 2001. Jäseniä n. 250 Etelä-Pohjanmaan alueen eri kunnista.
Tarkoituksena on edistää kilpirauhassairauksien tunnettavuutta, hoitoa ja tutkimusta sekä kilpirauhassairaiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia.
Tarkoituksen toteuttamiseksi:
Paikallisyhdistyksemme on sinua varten!
Olemme keliaakikkojen edunvalvoja alueellamme. Haluamme lisätä keliakiatietouttasi sekä auttaa ja tukea sinua kaikissa keliakiaan liittyvissä asioissa. Sivustoltamme löydät esimerkiksi ajankohtaiset tiedot tapahtumistamme ja muusta keliakiaan liittyvistä asioista.
Ma 9-13
Ti 12-17
To 9-13
Vammautuneiden ja pitkäaikaissairaiden edunvalvontaa, vertaistukea ja virkistystä. Olemme Tapaturma- ja sairausinvalidien liiton jäsen. Kerhot kokoontuvat Porin keskustan Nuorisotalolla, Isolinnankatu 12. Tiistaikerho parillisten viikkojen tiistaisin klo 10.30 – 13.30 huoneessa 3. Käsityökerho joka maanantai klo 11 – 14 huoneessa 4. Kesällä tiistaikerhot pidetään yhdistyksen kesäpaikassa Kuntoharjulla. Yhdessäoloa, vertaistukea, opastusta, asiantuntijoita, retkiä yms. Olemme myös Facebookissa.
Rovaniemen Reumayhdistys toimii kansanterveysjärjestönä Suomen Reumaliiton alaisena. Yhdistykseen kuuluu noin 530 jäsentä. Yhdistyksen tarkoituksena on työskennellä reumasairauksien ja muiden tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastustamiseksi. Hyvä hoito ja tutkimus sekä kulttuuri ohjaavat yhdistyksemmekin toimintaa tulevana vuonna. Olemme voimakkaasti myös erityisliikuntajärjestö, joka organisoi jäsenilleen sopivaa liikunta- ja kuntoutustoimintaa. Reumaliiton toimintateema 2017 on MIELEKÄSTÄ ELÄMÄÄ.
Mielikkitalo on kaikille avoin kodinomainen MATALANKYNNYKSEN KOHTAAMISPAIKKA
Autismin kirjon pohjalaiset ry on Autismi- ja Aspergerliitto Etelä-Pohjanmaan ja Pohjaanmaan alueella toimiva yhdistys. Yhdistyksen toiminnan pääpainopiste on edunvalvonnassa ja vertaistuessa.
Merituuli on Kotkan alueella toimiva mielenterveyskuntoutujien oma järjestö, joka järjestää jäsenilleen kuntouttavaa, virkistävää, ja mielenterveyttä edistävää toimintaa sekä vertaistukea. Pyrimme hyödyntämään myös toiminnassamme mukana olevien jäsentemme kokemusasiantuntemusta.
Avoinna: Torstaisin klo 15-18, aina kuukauden ensimmäinen torstai kiinni
Kouvolan Kuulo ry kuuluu Kaakkois-Suomen Kuulopiiriin. Yhdistyksen toimialueena on entisen Kouvolan ja Anjalankosken kaupungin - sekä Valkealan ja Elimäen kuntien alueet. Yhdistys toimii kuulovammaisten ja kuuroutuneiden yhdyssiteenä, vertaistukijana ja edunvalvojana. Yhdistyksen toiminta painottuu kuulonlähipalveluun , vertaistukitoimintaan, tiedon välittämiseen ja virkistystoimintaan. Lähipalvelussa vaihdamme kuulolaitteen letkuja ja paristoja. Pesemme korvakappaleita ja opastamme kuulolaitteen käyttöä. Kuulolähipalvelu on maksutonta vapaaehtoispalvelua kaikille tarvitsijoille eikä velvoita asiakkaalta jäsenyyttä.
Kainuun Omaishoitajat ja Läheiset yhdistyksen tehtävänä on toimia omaishoitajien sekä läheisten aseman parantamiseksi ja tukemiseksi sekä kehittää heidän tukitoimia toiminta-alueella. Toiminnan tavoitteena on aktiivinen, tarmokas, itsestä huolta pitävä omaishoitaja, joka saa työhönsä tukea, ohjausta, tietoja ja taitoja heille kohdennetusta OmaisOiva- toiminnasta. Olemme myös Facebookissa.
Yhdistys on perustettu 1983 ja toimii Mäntsälän ja Pornaisten alueella diabeetikkojen edunvalvojana. Yhdistys järjestää erilaisia luentotilaisuuksia, tempauksia ja mahdollisuuksien mukaan vertaistoimintaa kaikille diabeetikoille. Toimimme kiinteässä yhteistyössä terveyskeskuksen ja perusturvalautakunnan sekä Mäntsälän Sydänyhdistys ry:n kanssa.
Yhdistyksellä on edustajansa Mustijoen terveydenhoitoalueen vammaisneuvostossa ja Mäntsälän vapaaehtoistyön tukiyhdistys ry:ssä. Tule mukaan yhdistyksen toimintaan. Parhaiten se käy liittymällä jäseneksi esimerkiksi Diabetesliiton sivujen kautta.
Olemme perustaneet Mäntsälään oman vertaistukiryhmän. Jos olet kiinnostunut tai tiedät jonkun, jolla olisi tarvetta tällaiseen tukeen, ovat kaikki tervetulleita ryhmään. Mukava olisi keskustella ja kuulla, mikä ehkä painaa mieltä tai mistä asiosita tarvitsisi lisätietoa. Vertaistuki-illoista, kuten myös kokouksistamme ilmoitamme Mäntsälän Uutisten seurapalstalla sekä yhdistyksen kotisivuilla.
PUUPAJAN YHTEYSTIEDOT:
Vanhatie 12, 83900 JUUKA
050 540 4397
Avoinna:
Ma, Ke pe
kl 9-14
Mielekäs ry:
Me-Pe klo 10- 15
Juuan Hengitysyhdistys on Hengitysliiton paikallisyhdistys.
Yhdistyksemme on perustettu 1981. Toimimme hengityssairaiden ja heidän läheistensä vertais- ja edunvalvontajärjestönä.
Pyrimme edistämään yhteenkuuluvuutta ja sosiaalista kanssakäymistä järjestämällä retkiä ja virkistystoimintaa.
Otamme mielellään mukaan uusia toimijoita iloiseen joukkoomme. Voit toimia yhdistyksessämme pienesti tai suuresti, omien voimiesi mukaan. Yhdessä vaikutamme vahvemmin! Vertaistuesta voimia ja neuvoja Pohjois-Pohjanmaan Psoriasisyhdistys tarjoaa vertaistukea, jota varten on koulutettu vertaistukihenkilöitä. Vertaistuki on luottamuksellista toimintaa, joka perustuu vapaaehtoisuuteen, tasa-arvoon ja vastavuoroisuuteen. Vertaistuki on maksutonta palvelua. Se täydentää terveydenhuolto- ja sosiaalialan ammattilaisten antamia palveluja. Vertaistuki auttaa sairauden kohtaamisessa ja keskittyy siihen liittyviin seikkoihin. Vertaistuki on tunnetason tukea, joka luo toivoa ja auttaa käsittelemään sairauteen liittyviä tunteita, mutta myös välittää tietoa. Keskeinen elementti on kokemustieto: vertaistukea voi antaa vain samankaltaisia asioita kokenut henkilö, joka haluaa kuunnella toista. Vertaistukihenkilöt antavat vertaistukea keskusteluissa, kirjeitse, puhelimitse tai sähköpostitse. Lisäksi vertaistuki toteutuu monissa muissa tilanteissa liiton ja yhdistysten toiminnassa, esimerkiksi kursseilla, hoitomatkoilla, tapaamisissa ja yhdistysten jäsenilloissa.
Lieksan Hengitysyhdistys Hengitysliiton tarkoituksena on edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää. Hengitysliitto on vaikuttava ja yhteistyöhakuinen sosiaali- ja terveysjärjestö, jonka ääntä kuulevat päättäjät ja kansalaiset. Yhdistyksemme on hengitysliiton paikallisyhdistys, jonka tavoitteet ja arvot ovat samat. Toiminta-alueemme on Lieksa, Nurmes ja Valtimo. Lämpimästi tervetuloa uudet jäsenet Joukkoomme, meitä kaikkia tarvitaan aina johonkin tehtävään. Vapaaehtoistyön on oltava mukavaa, kannustavaa ja sen on annettava hyvämieli tekijälleen. Voimme olla iloksi toinen toisillemme monin eri tavoin ja erilaisuudellamme. Yhdistyksen tehtävänä on:
Yhdistyksemme kirpputori sijaitsee myöskin Pielisentien varrella, osoitteessa: Pielisentie 46 81700 LIEKSA puh. 040 483 5825 Hengitysyhdistyksen kirpputorilla voi kuka tahansa myydä omia tavaroitaan varaamalla kirpputoripöydän. Pöydän viikkomaksu on 20 €. Otamme myös lahjoituksia vastaan, vaatteiden osalta mieluiten hyväkuntoisia ja pestyjä. Tervetuloa tekemään edullisia löytöjä!
Suomen Akustikusneurinoomayhdistyksen toimialueena on koko Suomi. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia kohderyhmän edunvalvojana sekä tukea ja rohkaista jäseniään täyden yhteiskunnallisen tasa-arvon saavuttamisessa. Yhdistys on Kuuloliiton jäsen. Yhdistys on perustettu 1989. Jäseniä yhdistyksessä on noin 500, joista jopa kolmasosa toimii aktiivisesti yhdistyksen kurssi-, hanke-, alue- tai varainhankintatehtävissä. Yhdistyksellä ei ole kokopäiväisesti palkattua henkilökuntaa. Yhdistys järjestää sopeutumisvalmennuskursseja ja vertaistukea sairastuneille ja läheisille eri puolilla Suomea. Eri kurssit on suunnattu vastasairastuneille tai jo pidemmän aikaa sitten sairastuneille. Niille voivat hakeutua sairastuneet ja myös läheiset. Hakulomakkeen saa esimerkiksi verkkosivulta tai yhdistyksen puheenjohtajalta tai sihteeriltä. Alueellisia tapaamisia on nyt järjestetty pari kertaa vuodessa. Yhdistyksen haasteena on hajallaan asuva jäsenistö. Samalla paikkakunnalla ei yleensä asu montaa akustikusneurinooman sairastanutta. Jäsenet saavat kutsun suoraan oman alueen tapaamiseen ja muut asiasta kiinnostuneet löytävät tiedon nettisivuilta.